20
Ian
11

Friptura de porc cu vin si legume la cuptor

Dupa atatea fripturi, care mai de care mai curcani si gaini, m-am gandit sa prepar si o mancare neaosa de porc.

Este gata in 2 ore din urmatoarele ingrediente.

  • o felie de pulpa de porc fara prea multa grasime (~1,5 kg)
  • 1 morcov mare
  • 1 mar
  • 4-5 cartofi
  • 200 ml vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • 1 peperoni
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic (dulce si foarte aromat ca-i facut din stafide)
  • sare, piper, cimbur, baza pentru mancaruri

Pentru inceput preparati un baiț din condimente, otetul balsamic si 10 ml ulei cu care ungeti bine carnea cu ajutorul unei pensule. (Daca n-ai pensula, poti sa o inmoi bine in castron pe ambele parti.) Ideal ar fi sa stea in baiț macar o ora sau cu o seara inainte.

Puneti intr-o tigaie antiaderenta uleiul ramas si prajiti putin felia de pulpa, pe ambele parti, pana devine albicioasa, apoi puneti-o intr-o tava mai inaltuta cu tot cu zeama pe care a lasat-o si cu baițul ramas.

Adaugati vinul, foile de dafin, usturoiul necuratat zdrobit cu latul cutitului, condimente dupa gust si 500-600 ml apa fierbinte. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (~200 grade C), acoperita cu folie de aluminiu pentru ~o ora. Scoateti tava, indepartati folia, intoarceti friptura. Curatati cartofii si morcovul, apoi taiati totul bucati mari si puneti-le langa carne, impreuna cu marul necuratat taiat felii. Dati din nou friptura la cuptor pentru inca o ora.

Aveti grija sa stropiti din cand in cand carnea (cam de 4-5 ori) cu sosul din tava. (Daca te incumeti, poti chiar sa o intorci pe partea cealalta, o data sau de doua ori.) Cand a capatat o culoare frumoasa si este frageda, fripturica este gata. Acum o puteti pune in farfurii, cu legume si sos langa carne si decorata cu peperoni, castraveciori, gogosari, ce mai aveti pe acolo (salata verde, de exemplu). Pofta buna.

About these ads

0 Răspunsuri to “Friptura de porc cu vin si legume la cuptor”



  1. Scrie un comentariu

Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,450,526 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,467 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

ianuarie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,467 other followers

%d bloggers like this: