07
Ian
11

Salata boeuf

Am intalnit fel si fel de salate „bouef” cu pui, curcan, parizer, etc. Dar adevarata boeuf este preparata cu carne de vita. Vita=boeuf.

Carnea de vita fierbe intre o ora si jumatate si doua-trei ore, depinde cat de tanara este, vita sau manzat. Eu am folosit carne de vitel si a fiert destul de repede. Salata se face in 25-30 de minute, din urmatoarele ingrediente:

  • o bucata frumoasa de carne de vitel (500 g)
  • 3-4 morcovi
  • 5-6 cartofi
  • 2 oua
  • 4 castraveti acri
  • 1/2 gogosar acru
  • 50 g mazare conservata/congelata/proaspata
  • 50 g telina
  • 1 ceapa
  • 3 linguri mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • 250 ml ulei
  • pentru decor gogosar, masline, castravete, etc.
  • sare, piper dupa gust

Spalati carnea si puneti-o la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic. Aveti grija sa luati spuma. Dupa o ora de cand incepe sa clocoteasca, adaugati morcovii curatati, ceapa si telina. Lasati sa fiarba inca cel putin 30 de minute sau mai mult pana se inmoaie bine carnea. Veti obtine si o supa delicioasa sau ciorba, bors, ciorba de perisoare, etc. Scoateti bucata de carne pentru salata si morcovii.

In timp ce fierbe carnea, spalati bine cartofii si puneti-i la fiert in coaja cu apa cat sa-i acopere bine. Lasati-i la fiert 20 de minute, la foc mic. Scurgeti apa, lasati-i sa se racoresca si curatati-i de coaja. Puneti intr-un castron mazarea fiarta, castravetii tocati marunti si storsi de zeama, gogosarul tocat marunt, verdeata tocata si cele 2 albusuri inchegate in tigaie cu putin ulei si apoi tocate marunt.

Tocati marunt morcovii si cartofii fierti, de asemenea carnea si adaugati-le toate in castron.

Amestecati ingredientele cu 2 linguri de mustar, putina sare si piper. Preparati apoi maioneza: puneti cele doua galbenusuri intr-un castron, mustarul ramas si ~ jumatate lingurita de sare, lasati sa stea vreo 5 minute sarea pe galbenusurile sparte, ca sa se inroseasca si sa se intareasca. Incepeti apoi sa turnati uleiul amestecand cu un tel sub forma de para. La urma adaugati zeama de lamaie, dupa gust.

Puneti aproape toata maioneza peste salata. Pastrati 2-3 linguri pentru ornat. Omogenizati compozitia.

Asezati salata boeuf pe un platou si formati-o apasand cu mainile ude, apoi cu o spatula. Intindeti deasupra maioneza ramasa si ornati salata cu masline, felii subtiri de castravete, fasiute de gogosar, frunze de patrunjel, etc. Pofta buna.


5 Responses to “Salata boeuf”


  1. 1 Mihaela Abu El Shaikh
    Ianuarie 7, 2011 la 21:12

    Superba si delicioasa!*****

  2. Martie 28, 2011 la 11:56

    Salata boeuf adevarata nu contine mazare in nici o reteta. Intr-adevar, nu se face cu carne de pui, porc sau altele, se face cu vita, dar in nici un caz cu mazare.
    Pe vremuri, la curtile boierilor se facea salta boeuf, care a fost apoi adaptata si in bucataria taranilor, care i-au adaugat mazare ca sa tina de foame.
    Mazarea ii da un gust oribil si strica tot. Incearca sa faci macar o data cu carne de vita, cartofi, morcov, telina, pastranac, gogosari si castraveti din saramura, maioneza facuta in casa din ou si o jumatate de cartof, sare si piper si foarte putina zeama de lamaie. Pentru decor albusul de la ou fiert, gogosari si castravete.

  3. 5 Lena
    Iulie 16, 2011 la 17:30

    Liana, pai in reteta originala nu se pune gogosar!!!!! numai castravete murat. deci pana la urma ai adaptat si tu


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2011
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: