De obicei preparam aluatul in casa, dar am ramas placut surprinsa de cat de bine mi-au iesit din aluat de foietaj congelat.
Pateurile sunt gata in 1 ora din urmatoarele ingrediente:
Pentru 20 de bucati:
- 400 g aluat de foietaj
- 100 g branza telemea sarata sau feta
- 2 galbenusuri
- optional cateva seminte de susan
Aluatul se decongeleaza, lasandu-l in frigider de seara pana dimineata. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de caldura sau cuptor cu microunde. Cand il taiati, trebuie sa folositi un cutit incins pe flacara aragazului. Este bine sa aveti un cutit special pentru trebusoara asta pe care sa-l pastrati si pentru alta data.
Cu acest aluat se pot prepara si pateuri cu cascaval, ciuperci sau pateuri dulci cu gem, marmelada, nuci, rahat, etc.
Desfasurati aluatul de foietaj pe masa de lucru. Puteti pudra masa cu putina faina. Taiati aluatul in 20 de patratele, cu cutitul fierbinte. Dati branza pe razatoarea mare sau zdrobiti-o cu furculita si amestecati-o cu un galbenus de ou. Puneti pe fiecare patratica de aluat cate o lingurita nu prea plina de compozitie, apoi indoiti pateurile formand triunghiuri, fara sa apasati prea tare.
De obicei nu se unge tava, dar mi-a iesit mai bine cand am „sters-o” cu hartia de la unt sau margarina. Asezati pateurile nu prea inghesuite, pentru ca mai cresc. Crestati deasupra fiecare pateu, de 2-3 ori, cu cutitul fierbinte. Vor arata mai bine si umplutura are loc sa iasa putin deasupra, fara sa se scurga pe margini. Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200-220 grade Celsius pentru 35-40 de minute. Cam cu 5 minute inainte de a fi gata, ungeti-le cu o pensula cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri de apa si eventual presarati-le cu susan.
Sunt bune si calde si reci. Au fost nemaipomenite, dar s-au terminat prea repede. Trebuie sa mai fac o tura. Pofta buna.
ai pus cumva si cascaval?:D
La pateurile cu branza nu am pus cascaval.
Ce bine arata! Cred ca astazi voi face si eu!!! Multumim pentru reteta! 😉
😉
Sa stii ca am facut pateuri asa cum ai scris tu in reteta… Le-am terminat acum 2 ore si au iesit super bune… Eu le-am uns cu ou deausprea si am presarat susan… Merci de idee! Mult succes in continuare! 😉
Daca le ung cu ou de la bun inceput.. are ceva? sau se arde oul prea tare?
Si presupun ca pot pune si alte umpluturi.. cum ar fi gem, mere… sau poate nuca amestecata cu ciocolata?
Se arde oul prea tare, par rumenite, dar de fapt sunt necoapte, si nici nu cresc asa bine.
Am si scris ca pot fi umplute cu orice. Mai am pe blog si alte retete cu tot felul de umpluturi.
este foarte buna
mmmmmmmmmmmmmmm
sunt frumuoase
de tot
super am facut si cu mere
Ma bucur ca ti-a placut. Uite, cu mere n-am incercat, dar voi face si eu. Multumesc de idee. 🙂
Sunt foarte bune, eu am facut triunghiuri, dar si pachetele….din pacate pachetelele s-au desfacut. Eu am facut cu branza de casa afumata amestecata cu 3 linguri de smantana. Data viitoare am sa pun si marar. Multumesc de reteta. Tin sa precizez ca sunt incepatoare in ale coptului… 🙂
MULTUMESC pentru reteta…miine am sa incerc!
este foarte bun mi-ai facut pofta
eu am facut din aluat frantuzeasc congelat,ce bun a iesit ca la patiserie,am pus si un ou deasupra.
Am sa le inkerk sh eo k miai fkt pofta
Delicioase !
O sugestie : taieturile de deasupra se pot face cu foarfeca.