21
Dec
10

Stela Popescu implineste 75 de ani

Stela Popescu implineste azi 75 de ani. S-a nascut in 21 decembrie 1935 in Basarabia, la Balti. In 1940 s-a refugiat, impreuna cu mama sa, la Brasov, in timp ce tatal sau a fost deportat in Siberia. A jucat la Teatrul din Brasov (dupa terminarea facultatii), apoi la Teatrul de Revista „Constantin” Tanase si la Teatrul de comedie. A facut doua cupluri umoristice celebre, cu Stefan Banica, in perioada 1971-1979, si cu Alexandru Arsinel, din 1979 pana in prezent. In cinematografie a debutat in 1958. A jucat in multe filme, in multe spectacole si piese de teatru. De asemenea a avut o activitate prodigioasa la Teatrul Radiofonic si a colaborat ca moderatoare cu TVR, Realitatea TV si National TV.

Filmografie:

  • Sexy Harem Ada-Kaleh (2001)
  • A doua cădere a Constantinopolului (1994)
  • Maria și Mirabela în Tranzistoria (1989)
  • Figuranții (1987)
  • În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)
  • Secretul lui Nemesis (1985)
  • Vara sentimentală (1985)
  • Galax, omul păpușă (1984)
  • Un petic de cer (1984)
  • Zbor periculos (1984)
  • Căruța cu mere (1983)
  • Pe malul stîng al Dunării albastre (1983)
  • Am o idee (1981)
  • Ana și hoțul (1981)
  • Grăbește-te încet (1981)
  • Nea Mărin miliardar (1979)
  • Drumuri în cumpănă (1978)
  • Tufa de Veneția (1977)
  • Ultima noapte a singurătății (1976)
  • Elixirul tinereții (1975)
  • Despre o anumită fericire (1973)
  • Dimitrie Cantemir (1973)
  • Astă-seară dansăm în familie (1972)
  • Recomandări (1971) (TV)
  • Pantoful Cenușăresei (1969)
  • Vin cicliștii (1968)
  • Faust XX (1966)
  • Sărutul (1965)
  • Omul de lângă tine (1961)
  • Alo? Ați greșit numărul (1958)

Teatru (selectiv):

  • Mama Boemă
  • Omul care a văzut moartea
  • Te aștept diseară pe Lipscani
  • Nevestele vesele..la Boem (1979)
  • Boema, slăbiciunea mea (1980)
  • În grădina bucuriilor (1975)
  • Constelația Boema (1984)
  • Boema, bucuria mea (1985)
  • Stela, stelele și Boema (1987)
  • Dispariția lui Galy (Brecht)
  • Un om egal un om (Brecht)
  • Mutter Courage (Brecht)
  • Mandragora (Machiaveli)
  • Steaua fără nume (Mihail Sebastian)
  • Preșul (Ion Băieșu) – piesă care s-a jucat 18 ani
  • Pețitoarea (Thornton) – piesă care s-a jucat 12 ani
  • Plicul (Rebreanu) – piesă care s-a jucat 10 ani
  • Trei surori (Cehov)
  • Marele feudal (Al. Mirodan)
  • Curcanul
  • Turnul de fildeș – Premiul pe țară pentru cel mai bun rol secundar
  • Sfăntul Mitică Blajinul (Aurel Baranga)
  • Capcană pentru un bărbat singur (Neil Simon)

Teatru radiofonic:

  • Agachi
  • Flutur
  • Avarul
  • Burghezul gentilom
  • Cafeneaua cea mică
  • Catrina din Heilbrunn
  • Caviar, vodka si bye bye
  • Cinci cânticele
  • Coana Chirița cântăreță
  • Dimineața pierdută
  • Din nou… Caragiale
  • Divanul Persian
  • Doamna ministru
  • Fata cinstită
  • Ferma de struți
  • Filantropul actor
  • Franțuzitele și un poet romantic
  • Gaițele (varianta 1964)
  • Gaițele (varianta 2002)
  • Hangița
  • Hades în război
  • Încurcă lume
  • Leac pentru chelie
  • Mânastirea din Parma
  • Mizantropu
  • Nunta lui Figaro
  • O viață pe roată
  • Rinocerii actor
  • Sânziana și Pepelea
  • Stăpânul tăcerii actor
  • Suflete moarte
  • Trenurile mele
  • Un cuib de nobili

La Multi Ani, multa sanatate si putere de munca.


3 Responses to “Stela Popescu implineste 75 de ani”


  1. 1 iri
    Decembrie 22, 2010 la 00:26

    Buna ziua!

    Va contactez pentru a propune un schimb de link-uri intre site-urile noastre daca sunteti de acord. Site-ul meu este :http://www.loove.info (Titlul: Fetele si moda), in cazul in care sunteti interesat va rog sa-mi da-ti un mesaj cu datele link-ului dvs (url, titlu).
    Multumesc.

    • 2 Doina
      Decembrie 22, 2010 la 20:48

      Noi am facut schimb de link-uri deja. Eu sunt in blogroll-ul dvs. Daca doriti sa schimb titlul, sa imi spuneti. Acum este: Sa vorbim ca fetele.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2010
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: