14
Dec
10

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmalele de post se pot face in mai multe feluri, sunt la fel de bune ca si cele preparate cu carne, dar cele cu ciuperci sunt nemaipomenite. Incercati si n-o sa va para rau.

Am avut in congelator ciuperci champignon feliate, praz, dovlecel si alte legume tocate si am folosit varza tocata murata la borcan si o varza scoasa din butoi. Sarmalele sunt gata in ~2 ore din urmatoarele ingrediente:

  • 1 varza acra
  • 300 g varza tocata murata la borcan (sau tocata din varza acra de la butoi)
  • 400 g ciuperci (proaspete, congelate sau din conserva)
  • 2 cepe mari
  • 1-2 morcovi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 300 g legume tocate (congelate): telina, pastarnac, dovlecel, praz
  • 4 linguri de ketchup
  • 300 ml bulion
  • 70-80 g orez (o cescuta)
  • 5 linguri de ulei
  • 2 lingurite/cuburi baza de mancaruri de ciuperci
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • sare, piper, cimbru dupa gust

Puneti la calit in ulei cepele tocate marunt, legumele, dupa cateva minute adaugati ciupercile taiate cubulete mici, morcovii dati pe razatoarea mare si caliti in continuare, la foc mic, pana cand ciupercile incep sa lase zeama. Adaugati baza pentru mancaruri, verdeata tocata, ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca, amestecand din cand in cand pana ce orezul absoarbe tot lichidul. Condimentati cu sare, piper, cimbru si umplutura de sarmale este gata.

Infasurati 35-40 de sarmalute pe care le asezati intr-o cratita, pe un strat de varza tocata. Intre sarmalute asezati fasiute de ardei gras rosu. Mie imi place sa le asez radial. Mi-au iesit 2 straturi de sarmalute. In mijloc si deasupra adaugati restul de varza tocata, apoi bulionul, cimbru, foile de dafin si apa cat sa le acopere cam cu 1 cm. Fierbeti-le la foc mic cam o ora si 30 de minute. Daca mai trebuie, mai adaugati apa fierbinte sau bulion.

Un deliciu. Mai putin si vin sarbatorile. Atunci vom prepara sarmale cu carne. Dar nici cele cu ciuperci nu sunt mai prejos. Pofta buna.


3 Responses to “Sarmale de post cu ciuperci”


  1. Decembrie 14, 2010 la 22:22

    Ei da, intr-adevar cu asa sarmale este mai „dulce„ postul.

  2. Decembrie 15, 2010 la 23:03

    hi I was luck to look for your topic in yahoo
    your subject is fine
    I get much in your Topics really thanks very much
    btw the theme of you site is really fabulous
    where can find it


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2010
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: