10
Dec
10

Tocanita de vitel (manzat)

Doamne, ce gust bun are carnea de vitel!

Pentru aceasta tocanita aveti nevoie de 3 ore, pentru ca se fierbe la foc mic, ca sa fie carnea moale (se fierb pana si oasele si zgarciurile). Folositi urmatoarele ingrediente:

  • ~1-1,2 kg carne de vitel
  • 750 g ceapa (4-5 cepe)
  • 500 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina (50 g)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu (daca aveti)
  • 300 ml suc de rosii
  • 4 linguri ketchup
  • 5 linguri de ulei
  • 1 legatura patrunjel + marar
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 1 cub/lingurita baza pentru mancaruri (de vita)
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 2 linguri de faina
  • coriandru, oregano, ienibahar
  • sare, piper dupa gust

Tineti carnea cateva minute in apa calduta ca sa iasa bine sangele, apoi taiati-o bucati potrivite. Curatati cepele, telina si morcovii. Tocati cepele julien, telina cubulete si morcovii feliute subtiri, apoi puneti-le la calit in ulei pana se inmoaie putin.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugati carnea si caliti in continuare 5-10 minute, amestecand din cand in cand, pana ce carnea devine albicioasa.

 

 

 

 

 

 

 

E momentul sa adaugati bulion, concentrat, ketchup, putina verdeata tocata, condimente (sare nu) si un litru de apa fierbinte. Lasati tocanita sa fiarba la foc mic 1,5-2 ore pana se inmoaie aproape de tot carnea.

Nota.  Daca vitelul a fost mai batran🙂, mutati totul in oala de fiert sub presiune si lasati inca jumatate de ora. Imposibil sa nu se inmoaie carnea.

 

 

 

 

 

 

 

Intre timp, curatati cartofii si taiati-i in lung bucati mai mari. Adaugati-i in mancare, imreuna cu usturoiul feliat, eventual mai completati cu apa fierbinte daca a scazut prea mult. Lasati sa fiarba la foc mic ~30 de minute, apoi adaugati verdeata ramasa, boia, faina desfacuta in putina apa, otetul si dregeti gustul de sare, piper, condimente.

 

 

 

 

 

 

 

Amestecati pana se ingroasa putin sosul si tocanita este in sfarsit gata, dichisita si parfumata.

 

 

 

 

 

 

 

Se serveste foarte calda, cu mamaliguta sau cu castraveti si gogosari murati, cu care puteti decora fiecare portie, chiar si cu cateva feliute de usturoi si verdeata. Pofta buna.


3 Responses to “Tocanita de vitel (manzat)”


  1. Decembrie 12, 2010 la 17:18

    Chiar azi am sa incerc aceasta reteta, deja am pus la dezghetat niste carne de vita (nu am vitel, sper sa iasa la fel de frageda). Nu aveam idei ce sa fac cu bucata de carne, noroc ca mi-am aruncat un ochi aici. Cred ca va iesi foarte gustoasa!

  2. 2 Cristian
    Decembrie 12, 2010 la 17:43

    Buna ziua.
    Ma numesc Cristian, administratorul directorului web http://www.siteuri-web.ro

    Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri, in cadrul directorului.

    In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

    Titlu – Cazare Predeal
    url – http://www.e-statiuni.ro/cazare-predeal.html

    Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2010
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: