24
Noi
10

Papricas cu jambon afumat (ciolan)

Sunt buni cartofii, dar daca isi mai baga si porcul soriciul sau codita, sunt si mai buni. Ca pana nu-si baga si porcul coada … vorba ceea: cea mai buna pasare e porcul.😀

Papricasul este gata intr-o ora si 30 de minute, dn urmatoarele ingrediente:

  • 1,3-1,5 kg cartofi
  • 650-700 g jambon/ciolan afumat
  • 3-4 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 250 g dovlecel
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 linguri ketchup de rosii si ardei rosii
  • 300 ml bulion
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • foi de dafin
  • sare, piper, cimbru, oregano, paprika dupa gust

Curatati si spalati toate legumele, taiati carnea in 3-4 bucati mai mari, pentru cate persoane gatiti, fiecare sa aiba bucatica lui. Puneti la calit in ulei morcovul feliat, impreuna cu ceapa tocata marunt. Dupa ce se calesc cateva minute, adaugati bucatile de carne, cartofii taiati mare, cubulete de dovlecel, putina verdeata tocata, ketchup si 1,5 litri apa clocotita. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, ~ o ora, pana ce carnea este aproape fiarta.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugati apoi bulionul, foile de dafin, usturoiul curatat si taiat feliute (mie imi place sa pun si putin), faina desfacuta in putina apa si condimentele pe care le preferati. Lasati sa mai fiarba 7-8 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda sosul.

 

 

 

 

 

 

 

Cand aceasta mancarica aromata este gata, dregeti gustul de sare si piper si puneti pe farfurii bucatica fiecaruia, cartofi, sos si decorati cu verdeata. Se serveste cu muraturi, peperoni, salata de varza, etc. Pofta buna.


4 Responses to “Papricas cu jambon afumat (ciolan)”


  1. Decembrie 1, 2010 la 16:01

    E tare interesanta retea ta .Sa sti ca am sa o incerc si eu curand,ca tare pofta mi-ai facut.Sper sa mai vi cu asemenea retete interesante si apetisante .Cu stima Simona


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2010
L M M M V S D
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: