21
Noi
10

Placinta cu dovleac, rapida, fara aluat – de post (Pumpkin Pie Recipe)

In perioada asta imi place la nebunie sa vina din bucatarie cate un miros imbietor de dovleac copt. Simtim ca se apropie sarbatorile, chiar si in bucatarie. Pentru mine incep mai repede, ziua sotului meu, am un Nicolae si un Andrei-Nicolae in familie.🙂

Aveti de lucru cam 30 de minute (daca nu cumparati dovleacul gata ras) + 40 de minute de stat in cuptor (nu voi, placinta :D). Am folosit urmatoarele ingrediente.

  • 1-1,2 kg dovleac de placinta
  • 150 g  faina
  • 150 g gris
  • 300 g zahar
  • 100 g margarina
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 mana stafide
  • optional cateva cubulete de mar sau gutuie
  • o mana nuci taiate marunt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 250 ml compot de orice fel sau suc de mere

Taiati cu un satar dovleacul in bucati mai mari, cat sa le puteti manevra usor, ciopliti coaja de pe fiecare bucata, tot cu satarul (asa e cel mai usor), apoi dati dovleacul pe razatoarea mare si puneti-l intr-un bol.

Adaugati 130 g zahar, un plic de zahar vanilat, scortisoara, esenta de rom, stafidele, coaja si zeama de lamaie, nucile si cine doreste, cateva cubulete de mar sau gutuie. Omogenizati si lasati umplutura sa stea pana se topeste zaharul.

Intre timp preparati compozitia de blat: amestecati intr-un bol faina, grisul, 150 g zahar, zaharul vanilat ramas si praful de copt. Puneti la topit intr-o tava mai inaltuta sau intr-o cratita rotunda margarina cu 20 g zahar.

Dupa ce s-a topit putin, turnati deasupra jumatate din compozitia de blat, neteziti cu o spatula, puneti deasupra umplutura, presati-o bine cu spatula si turnati restul de compozitie de blat.

Neteziti din nou cu spatula, apoi turnati deasupra compotul sau sucul de mere. Eu am folosit compot de corcoduse. Daca nu aveti compot sau suc de mere, merge si apa cu putin zahar si zeama de lamaie. Lichid sa fie.🙂 Pentru aspect, puteti presara deasupra putin dovleac ras. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu (160-170 grade Celsius) ~ 40 de minute.

Incercati daca s-a copt cu un pai. Daca mai trebuie, lasati sa mai stea in cuptor inca 10 minute. Mie imi place si calda si rece. Una calda, una rece.😀 Presarati deasupra putin zahar tos sau pudra, daca doriti. Pofta buna!


11 Responses to “Placinta cu dovleac, rapida, fara aluat – de post (Pumpkin Pie Recipe)”


  1. Noiembrie 21, 2010 la 14:19

    mnia mnia , cred ca e foarte buna🙂

  2. Noiembrie 22, 2010 la 16:32

    Imi place reteta ta!
    Poate o incerc si eu in postul asta.
    Te pupic!

  3. Noiembrie 22, 2010 la 19:09

    Iti vine s-o mananci din poza.:)

  4. 5 Catalin
    Noiembrie 22, 2010 la 19:48

    Salut. M-am gandit sa te anunt sa stergi din Blogroll Softuri Gratuite ca nu mai am acel blog. Toate cele bune.

  5. Noiembrie 24, 2010 la 22:34

    bine mai arata placinta ta, Doina…yammmyyy

  6. 9 Doina
    Noiembrie 27, 2010 la 13:22

    Va multumesc mult pentru aprecieri. Va pup.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2010
L M M M V S D
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: