O mancare delicioasa care se prepara in o ora si 10 minute din urmatoarele ingrediente:
- 6 pulpe de pui
2 morcovi mari carote
- 4 cartofi
- 1 mar rosu
- 3-4 catei de usturoi
- cateva fire de patrunjel
- 1 peperoni
- 3 linguri de ketchup de rosii si ardei
- 8 boabe de ienibahar
- 4 foi de dafin
- 2 lingurite de oregano
- 1 crenguta de rozmarin
- 2 lingurite baza pentru mancaruri
- 1 lingurita de zahar
- 6 linguri de ulei (de masline)
- 1 lingura otet rosu din vin
- sare, piper dupa gust
Pulpele de pui se spala si se taie la jumatate, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si o lingura de ketchup. Morcovii si cartofii se curata, se spala si se taie in felii grosute oblice. Puneti intr-o tava uleiul, feliile de legume, marul necuratat taiat sferturi, pulpele de pui peste legume si condimentati cu celelalte ingrediente. Adaugati 500 ml apa fierbinte, ketchup deasupra, crenguta de rozmarin, frunze de patrunjel, 2-3 feliute de peperoni, otetul, zaharul, dafinul si cateii de usturoi zdrobiti.
Dati tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul preincalzit la foc mic (~170 grade Celsius) 30 de minute, indepartati folia si intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte. Dati din nou tava la cuptor la foc mediu 15 minute, dupa care intoarceti din nou carnea si mai lasati 15-20 minute sa se rumeneasca frumos, stropind-o din cand in cand cu zeama din tava.
Asezati pe farfurii felii de morcovi si cartofi, cate o bucatica de mar, pulpe rumenite, sos din tava si decorati cu patrunjel verde. Pofta buna.
super delicios! sa stii ca iti urmaresc blogul…ai niste retete minunate! pupici
Multumesc mult. Ma bucur ca iti plac retetele. Sa nu uiti sa ma votezi la Festivalul Blogurilor Gustoase. In curand. 😀
sigur. cu mare placere