07
Oct
10

Oua umplute cu piept de pui si cascaval

Aperitivul este gata in aproximativ o ora, timp in care mai faceti si alte aperitive cu maioneza si umplutura de oua, de exemplu ardei umpluti cu pasta. Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 10 oua fierte tari
  • 1 piept de pui fiert in supa
  • 80-100 g cascaval
  • 1/2 morcov fiert in supa
  • 2 castraveti acri
  • 1/2 gogosar murat
  • 1 peperoni
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingura de mustar
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva rosii cherry sau masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie sau 1 lingura de otet
  • sare, piper dupa gust

Curatati ouale taiate in doua (vezi video), scoateti galbenusul pe care il puneti intr-un bol, dar mai pastrati doua-trei bucati pentru ras deasupra. Tocati marunt pieptul de pui si radeti cascavalul. Tocati castravetii foarte marunt si stoarceti-i de zeama si tocati cateva bucatele de gogosar.

Opariti faina intr-un ibric mic in care ati pus 3-4 linguri de ulei, lasati putin pe ochiul mic, apoi amestecati energic cu un tel cu 70 ml apa clocotita si putina sare. Lasati sa se racoreasca si rasturnati-o intr-un bol, adaugati mustarul, galbenusul crud, sare, piper, apoi amestecati cu telul incorporand uleiul. La urma adaugati smantana si zeama de lamaie.

Adaugati in bolul cu galbenusuri fierte 3 linguri din maioneza, castravetii acri, cubuletele de gogosar, pieptul de pui, cascavalul ras, morcovul fiert tocat foarte fin, baza pentru mancaruri, piper, putina verdeata si omogenizati compozitia.

Umpleti generos cu aceasta compozitie jumatatile de ou si asezati-le pe un platou. Puneti pe fiecare cate o lingurita din sosul de maioneza si decorati cu fasii de gogosar, verdeata, radeti deasupra, pe razatoarea mica, galbenus fiert. Puteti decora si cu felii subtiri de peperoni, castravete, rosii cherry, masline, etc. Pe acelasi platou puteti aseza si alte aperitive pe care le preparati cu umplutura si maioneza ramase. Pofta buna.

I-ar fi placut si motanului meu …

 

 

 

 

 

 

 

I-am dat si lui o portie si a mancat-o pe nerasuflate, ca doar era cu piept de pui si cascaval. Cum sa nu-i placa? 😀


4 Responses to “Oua umplute cu piept de pui si cascaval”


  1. 1 anna
    Octombrie 7, 2010 la 11:59

    arata super..:X:X..in mod sigur o sa incerc aceasta reteta cat mai curand:)

    • 2 Doina
      Octombrie 7, 2010 la 12:04

      Vezi ca am completat cu reteta cu ceva dragut. Poti sa te uiti.
      Cu ce mi-a ramas din umplutura am facut ardei (voi da reteta in curand) iar cu maioneza am preparat limba rasol si salata boeuf.

  2. Octombrie 9, 2010 la 22:15

    Imi place reteta! Si fotografia cu pisicul…


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,959,274 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.200 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Octombrie 2010
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: