30
Sep
10

Amestec pentru ciorbe de pus in camara

Pentru ciorbe se potriveste foarte bine un amestec care contine rosii, ardei si verdeturi, sub forma de bulion mai grosut, ca o pasta de rosii, ardei si verdeturi. Da un gust nemaipomenit ciorbelor.

Este gata in cel mult 2 ore din urmatoarele ingrediente:

  • 2,5-3 kg gogosari si/sau ardei kapia rosu
  • 2,5 kg rosii bine coapte
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 3-4 legaturi de leustean
  • 350-400 ml ulei
  • 1 plic pikant fix
  • sare, piper dupa gust

Se curata gogosarii/ardeii de cotoare si seminte, iar rosiile de pielite. Se spala bine verdeturile si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se toaca gogosarii/ardeii fideluta si se pun la calit in ulei. Dupa 10 minute, adaugati rosiile taiate cubulete si verdeturile tocate nu prea marunt. Lasati la calit inca 25-30 de minute la foc mic, apoi adaugati plicul de pikant fix, sare si piper dupa gust.

Intre timp pregatiti borcanele (cele mai indicate sunt pana in 330 g) sau sticlele, intr-o cratita cu putina apa pe fund, eventual pe un prosop de bucatarie, pusa la incins la foc mic. Cand s-au incins, umpleti-le cat mai bine cu amestecul pentru ciorbe, apoi strangeti bine capacele si dati-le la cuibul de perne pentru sterilizat, pana a doua zi. Amestecul pentru ciorbe este gata de dus in camara.

Anunțuri

10 Responses to “Amestec pentru ciorbe de pus in camara”


  1. Septembrie 30, 2010 la 23:33

    da’stiu ca ai muncit ceva toamna asta !

  2. Octombrie 1, 2010 la 19:22

    Eu le puneam altfel fara sa le calesc. Le puneam la borcan crude cu un plic de conservant. Acum o sa incerc reteta ta.

  3. Octombrie 2, 2010 la 19:44

    Şi noi le puneam la fel după cum spune Mari, adică necălite. Mi se pare interesant cum spune Doina.

  4. 4 Sorana
    Octombrie 7, 2010 la 22:47

    nu s-a specificat cat ulei trebuie pus,la cantitatea de mai sus,cred ca este bun cu rosii,am sa incerc si eu.

  5. 6 roxana
    August 16, 2012 la 22:02

    Buna, am facut si eu acest amestec de ardei, dar mi-a iesit cam uleios amestecul.Am respectat reteta doar am dat rosiile pe masina de rosii.Asa trebuia sa-mi iasa sau am gresit ca am dat rosiile pe masina de rosii?

    • 7 Doina
      August 17, 2012 la 13:36

      Ti-a iesit cam uleios pentru ca n-ai calit rosiile, le-ai facut bulion. Daca vreo sa le faci asa, pune mai putin ulei, vezi si tu, 200 ml. Dar nu-i nimic ca-i uleios, cand pui in ciorba 2-3 linguri din amestec, nu mai e uleios. Iese numai bun,


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,994,493 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.203 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2010
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: