29
Sep
10

Ghiveci de legume la borcan

Cand nu mai ai loc in congelator, si nu numai atunci, merge de minune un ghiveci la borcan. Se poate servi ca atare, ca garnitura langa orez, fripturi sau pentru diferite preparate: orez cu legume, ciorbe, tocanite si chiar la fripturi cu legume la tava.

Este gata in aproximativ 4 ore, depinde cat de repede tocati legumele, din urmatoarele ingrediente:

  • 1,2-1,5 kg vinete
  • 1,2-1,5 kg morcovi
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg ardei kapia rosu/gogosari
  • 1,2-1,5 kg rosii
  • 1-2 dovlecei (500-600 g)
  • 2 peperoni
  • 1 telina mai mare sau 2 mai mici
  • 1 pastarnac
  • 4-5 legaturi verdeturi (telina, patrunjel)
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 100 g zahar
  • 1 litru ulei
  • 1 plic pikant fix dulce/iute
  • cimbru, maghiran, boia, piper, sare dupa gust

Coaceti vinetele, curatati-le si puneti-le la scurs. Curatati de coaja celelalte legume, rosiile de pielite, ardeii/gogosarii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Tocati nu prea marunt cepele, telina si dovlecelul cubulete, morcovii si pastarnacul felii subtiri, ardeii fasiute, rosiile felii iar verdeturile mai marunt. Taiati peperoni feliute subtiri.

Impartiti uleiul in doua oale si puneti-l la incins. In prima puneti la calit ardeii, iar dupa cateva minute adaugati rosiile si dovleceii. In cealalta oala puneti la calit ceapa, morcovii, telina si pastarnacul. In aceasta puneti si 0.5 l apa ca sa se inmoaie bine. Lasati sa se caleasca, amestecand in amandoua, pana scade zeama, cam 30 de minute.

Puneti totul la fiert impreuna intr-una din cele doua oale, adaugati vinetele tocate nu prea marunt, verdeturile tocate, plicul de pikant fix, condimentele si lasati sa fiarba la foc mic inca 25-30 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.

Intre timp pregatiti borcanele: asezati-le pe un prosop de bucatarie intr-o cratita, umpleti 2/3 din cratita cu apa rece si puneti-o la foc mic. Cand se infierbanta bine borcanele umpleti-le cu ghiveci cat mai bine si strangeti capacele. Dupa ce ati umplut toate borcanele puneti-le la sterilizat pana a doua zi.

Puneti borcanele in camara plina si le veti folosi cu placere la iarna.

Cine doreste poate sa mixeze amestecul si va obtine o zacusca de morcovi foarte buna.

Anunțuri

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,997,677 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2010
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: