20
Sep
10

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

1 ora si 15 minute pentru aceasta ciorbita. Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 1 bucata frumoasa de antricot de vitel fara os, mai grasuta, cu firisoare de grasime (450-500 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare + 1 ceapa mica
  • 2 albituri (pastarnac/patrunjel/o bucata de telina)
  • 1 mana de spanac/stevie/loboda
  • 1 legatura leustean
  • 1,5 l bors (1/2 plic bors magic)
  • 4-5 linguri amestec pentru ciorbe
  • 3 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 lingurite baza pentru mancaruri (de vita)
  • 1 ardei kapia rosu/gogosar
  • sare, piper
  • pentru dres: otet, smantana, galbenus – dupa gust

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 40-45 minute.

In timp ce fierbe ciorba, puneti la fiert borsul (sau 1.5 l apa + bors magic) si preparati perisoarele. Intr-un blender puneti restul de carne taiata cubulete, ceapa mica taiata bucati, patrunjelul verde taiat mare, o lingurita baza pentru mancaruri si mixati 8-10 secunde, apoi adaugati orezul inmuiat in apa. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari. Dupa ce a fiert ciorba scoateti legumele (le puteti folosi pentru o salata boeuf, de legume, etc.) adaugati verdeturile tocate si puneti sa fiarba la foc mic perisoarele, una cate una, apoi adaugati borsul.

Lasati perisoarele sa fiarba la foc foarte mic 10-12 minute, pana se ridica la suprafata. Atunci sunt fierte complet. Adaugati leusteanul tocat, puneti ciorba cu perisoare in farfurii, dregeti dupa gust si adaugati in fiecare farfurie cate o bucata de carne. Decorati cu verdeata. Pofta buna.

Anunțuri

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,994,494 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.203 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2010
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: