18
Sep
10

Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci, țușpais, pane, in salata de  vinete. etc. Acum am facut țușpais cu pui rasol si garnitura de orez.

In maximum o ora țușpaisul este gata. Folosim urmatoarele ingrediente:

  • 2-3 dovlecei (1 kg)
  • 1 pui (850g-1 kg)
  • 1 praz
  • 1 ceapa
  • 2morcovi, 1 albitura (patrunjel, pastarnac, o bucata de telina)
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura verdeata (marar + patrunjel)
  • 4 linguri ulei/unt cat o nuca
  • 2 linguri faina
  • 4 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare, piper, cimbru, maghiran, 1 lingurita boia
  • 3-4 catei de usturoi sau usturoi granulat dupa gust

Spalati puiul si puneti-l la fiert intreg in 3 litri de apa rece cu putina sare, 1 morcov si ceapa si albitura curatate. Lasati-l sa fiarba la foc mic 30 minute. Intre timp curatati si tocati marunt prazul si morcovul ramas, curatati dovleceii si taiati-i bucati mai marisoare.

Puneti la calit in ulei (unt) prazul, morcovul si bucatile de dovlecel, iar dupa 5-6 minute, cand incep sa lase zeama adaugati 3-4 polonicie din zeama in care fierbe puiul. Lasati sa fiarba la foc mic 15-20 minute. Adaugati 2 lingurite de baza pentru mancaruri peste pui si 2 peste dovlecei. Acum este timpul sa va ocupati de rosii, astfel: le curatati de pielita (vezi video) si le tocati nu prea marunt. Adaugati-le in țușpais impreuna cu verdeata tocata.

Dupa ~10 minute, cand mai scade, adaugati faina desfacuta in putina zeama de la pui si condimentati dupa gust, adaugand si usturoiul feliat sau granulat. Amestecati sa nu se prinda, cateva minute si țușpaisul este gata.

Asezati pe farfurii cate o bucata de rasol, presarata cu putina boia, țușpais si cine doreste. o garnitura de orez fiert in zeama de la pui. Din zeama ramasa se face o supa delicioasa. Pofta buna.


2 Responses to “Pui rasol cu țușpais de dovlecei”


  1. Septembrie 19, 2010 la 12:41

    Minunat arata…..si mie imi plac tare mult dovleceii.
    O zi frumoasa!

  2. Septembrie 20, 2010 la 01:57

    Foarte bine arata!
    Si imi place si numele.
    O saptamana frumoasa sa aveti!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,964,019 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2010
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: