02
Aug
10

Paine Margheritta

Am ramas intr-o zi fara paine 🙂 si decat sa ma duc sa cumpar, pa caldura aia, mi-am amintit de reteta Laurei Adamache publicata intr-un articol de pe site-ul gustos.ro: Paine Margheritta. Si nu mi-a parut rau.

Se coace in 25-30 minute, lucrezi la ea efectiv 15-20 minute si astepti 1-1,5 ore sa creasca aluatul. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente, pentru o paine:
350 gr faina
220 ml apa calduta
15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
1,5 lingurita sare
seminte de susan

Dizolvati drojdia in 220 ml apa calduta amestecata cu 1 lingurita de zahar si puneti-o in scobitura din centrul fainii. Adaugati uleiul si incepeti sa framantati.

Cand a prins putina consistenta adaugati si sarea si framantati pana obtineti o biluta elastica. Daca aluatul mai cere faina, mai adaugati treptat pana ce biluta devine elastica. Puneti aluatul la crescut, la cald, pentru 1 ora, dupa care il rasturnati pe masa presarata cu faina si il impartiti in 7 bilute mai mici. Incercati sa faceti bilutele egale.
Tavaliti fiecare biluta prin semintele de susan si le asezati pe hartie de copt asezata in tava de cuptor. Puneti o biluta in centru iar restul bilutelor le asezati in cerc in jurul bilutei din mijloc. Aveti grija sa le asezati la o distanta de 2-3 cm una de cealalta. Lasati din nou painea sa creasca, cam 15-20 minute, nu mai mult. Dupa ce va creste bilutele se vor uni, dar ea va mai creste putin si in cuptor.

Preincalziti cuptorul la 220 grade (foc mediu) iar in momentul in care atinge aceasta temperatura, bagati painea in cuptor,  varsati brusc putina apa in tava cuptorului asezata sub paine si inchideti repede usa . Astfel, vaporii vor ramane in cuptor si vor da acea crusta crocanta painii, miezul devine elastic iar coaja aurie. Lasati painea in cuptor pentru 20-25 minute dupa care o scoateti si o lasati sa se odihneasca putin. Pentru ca mi-a placut cum mi-a iesit, am facut si a doua zi paine dupa aceeasi reteta, dar am lasat-o intreaga si nu am mai folosit susan.

Sa o serviti cu placere.

Anunțuri

5 Responses to “Paine Margheritta”


  1. 1 mariana scarlat
    August 4, 2010 la 08:28

    Doinita, ti-a iesit foarte frumoasa painica si cea in forma de floare(Margherita) si cea obisnuita.
    In ultimul timp am folosit numai paine facuta in casa, dar facuta la masina de paine.
    Aseara a confectionat Vero una cu chimen. E superba!

  2. August 5, 2010 la 14:18

    Arata super !O sa incerc si eu.
    Multumesc !


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,044,921 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2010
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: