30
Iul
10

Cremsnit cu patratele

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta, aveau patratele pe ambele parti, dar nu stiu cum le spune. La gust erau ca o foaie de prajitura si erau frumoase. Mi-au prins numai bine cand a trebuit sa incropesc un desert rapid si interesant.

Prajitura a fost gata in 10 minute, din urmatoarele ingrediente:
1 pachet (300 g) produse de patiserie in patratele
1 cutie praf de cremsnit
750 ml lapte fiert si sau UHT
1 plic glazura de tort rosie sau alba
cateva fructe din dulceata pentru decor

Asezati 6 bucati de chestii din alea cu patratele 😀 pe un platou, astfel incat sa formati un dreptunghi.

Puneti intr-un castron laptele rece, praful de cremes si amestecati energic cu telul sau cu un mixer 3 minute.

Distribuiti crema peste foi, aplatizati-o uniform cu o spatula, apoi asezati al doilea rand de foi cu patratele si presati uniform indreptand marginile cu spatula.

Preparati glazura din 200 ml apa clocotita, 2 linguri de zahar si plicul de glazura (conform indicatiilor de pe plic) si turnati-o asa calda peste prajitura. Decorati cu fructe din dulceata (visine, mure, cirese, capsuni, etc) sau cu fructe proaspete (kiwi, caise, boabe de struguri, felii de banana) apoi dati prajitura la rece.

Taiati prajitura in patrate sau triunghiuri, dupa preferinta. Este bine sa aveti in casa cate unul-doua pachete de praf de cremsnit, foi de prajitura, piscoturi, fructe, un plic de glazura, pentru ca nu se stie niciodata cand aveti nevoie de un dulce super-rapid. Mai mult a durat sa postez reteta decat sa o prepar. 😀 😀 😀

Pofta buna.

Anunțuri

7 Responses to “Cremsnit cu patratele”


  1. August 2, 2010 la 19:51

    Superba reteta,iar fotografiile de-a dreptul ispititoare!

    Iti recomand sa incerci

    spuma de gris cu sirop de visine

  2. August 3, 2010 la 19:59

    super ideea ta Doinita ! copii mei le mananca cu dulceata si le plac foarte mult…. tare mi-as dori sa am aparat de facut gofre.

  3. August 14, 2010 la 13:35

    acele produse de cofetarie se cheama gofre.sunt f bune si se fac cu un aparat special

    arata ff bine reteta aceasta

  4. August 26, 2010 la 21:48

    Mie imi plac gofrele si simple….Dar si cu crema de cremsnit, cred ca este un deliciu.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,044,187 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: