28
Iul
10

Piept de pui umplut la cuptor

O fripturica simpatica din piept de pui, foarte usor de facut, la cuptor sau pe gratar si ti se pare ca mananci ceva nou. Mai diversificam putin meniul, chiar daca de fapt mancam tot pui.

Este gata destul de repede, in 35-40 minute, din urmatoarele ingrediente:
1 piept de pui mai maricel
150 g frunze de spanac
8 feliute de branza topita
1 morcov
2 linguri ulei (de masline)
1 lingurita condimente pentru pui
1 lingurita baza pentru mancaruri
cateva fire de patrunjel verde
sare, piper, cimbru, boia

Eu am scos pieptul de pe os de la un pui mai mare. Taiati fiecare jumatate si bateti-o nu prea subtire, ca sa obtineti doua dreptunghiuri cu latura de 12-15 cm.

Condimentati bine pe ambele parti carnea dupa ce ati uns-o cu ulei si asezati-o pe doua dreptunghiuri de folie de aluminiu care sa depaseasca generos dreptunghiurile de piept. Lasati sa stea cateva minute cu condimentele. Intre timp, opariti 3-4 minute frunzele de spanac bine spalate. Scurgeti spanacul si taiati-l nu prea marunt. Curatati morcovul si taiati-l in cateva fasiute pe lungime. Suprapuneti peste carne feliute de branza topita, apoi asezati intr-un capat cate o fasie de spanac tocat si fasiutele de morcovi.

Infasurati carnea umpluta sub forma de rulou, incepand din partea cu spanac, in asa fel incat folia sa ramana doar pe dinafara si inchideti bine la capete. Obtineti doua rulouri nu prea mari, pe care le puteti infasura pe fiecare in alta folie, ca sa ramana sucurile de la carne in interior. Puneti rulourile pe gratarul de sus al cuptorului cu halogen. Setati la 150 grade Celsius si 25-30 minute. Puteti sa le preparati la cuptorul obisnuit sau pe un gratar cu capac.

Lasati rulourile sa se racoreasca, asezati-le pe un platou si taiati-le in doua cu tot cu staniol. Indepartati apoi folia cu grija pentru ca toata zeama sa ramana in platou. Taiati-le apoi felii nu prea subtiri.

Sunt bune calde dar si reci. Eu le-am servit cu cartofi piure si sos de ciuperci.

Le puteti servi si cu garnitura de legume, orez, sos de rosii, muraturi, salate, etc. Decorati cu castraveti acri, peperoni, morcovi murati, frunze de patrunjel. Pofta buna.

Anunțuri

0 Responses to “Piept de pui umplut la cuptor”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,016,741 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: