27
Iul
10

Cotlet si cartofi la cuptorul cu halogen (Halogen Oven)

Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.

Aceasta minunata friptura este gata in 1 ora.
Ca ingrediente am folosit:
4 felii de cotlet cu os
800 g cartofi
3 linguri ulei de masline
2 lingurite condimente pentru friptura
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita boia
sare, piper, cimbru

Curatati si puneti la fiert cartofii in 700 ml apa fierbinte, la foc mic, 8-10 minute. Scurgeti cartofii si lasati-i sa se racoreasca putin. Eu pun in apa in care fierb cartofii 1 lingurita de zahar si putina sare.

In timp ce fierb cartofii, amestecati intr-un castron uleiul si condimentele, apoi ungeti bine cu acest amestec feliile de cotlet. Ungeti si cartofii (cu o pensula de patiserie) cu baitzul ramas.

Puneti pe gratarul de jos al cuptorului cartofii, pe gratarul superior asezati feliile de cotlet. Setati cuptorul la 25 minute si 175 grade Celsius. Aveti grija sa nu stropiti sticla cu apa, iar cablul electric sa fie agatat mai sus, ca sa nu atinga cuptorul.

Ridicati capacul si asezati-l pe o suprafata sigura (faianta, lemn), intoarceti cu grija fripturile, inchideti capacul si setati la inca 10-15 minute, depinde de cat de rumenite vreti sa fie friptura si este gata.

Decorati platoul cu verdeata, peperoni, castraveti murati, morcovi glasati sau murati, etc. Pofta buna.


3 Responses to “Cotlet si cartofi la cuptorul cu halogen (Halogen Oven)”


  1. 1 Sidy
    Iulie 27, 2010 la 15:41

    Vai Doina ce bunatate ai facut aici ! Pentru ca sunt prima…indraznesc sa ma autoinvit la o portie….

  2. Iulie 27, 2010 la 19:04

    E formidabil cum arata acest cotlet.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: