20
Iul
10

File de pangasius cu rosii la tava

Este usor de preparat, o mancare sanatoasa, „light”, este gata in maximum o ora, chiar si pentru o gospodina mai putin experimentata.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg file de pangasius
500 g rosii proaspete
300 ml bulion
4 linguri ulei de masline
cateva fire de patrunjel si cimbru
1 lamaie
cativa catei de usturoi
2-3 foi de dafin
2 lingurite baza pentru mancaruri (de ciuperci)
2 lingurite condimente pentru peste
1/2 lingurita boia (iute)
usturoi granulat, cimbru, maghiran, oregano, piper, sare dupa gust

Dupa ce s-a dezghetat pestele (are o crusta de gheata de 20% din greutate), condimentati-l bine pe ambele parti cu boia, condimente pentru peste, baza pentru manzaruri, piper, dupa gust si ungeti-l cu 2 linguri de ulei de masline. Lasati-l sa stea cel putin 10 minute (se poate lasa si de seara pana a doua zi).

Puneti intr-o tava uleiul de masline ramas, bulionul, fileurile de peste, cateva frunze de patrunjel si cimbru, condimente si dati la cuptor pentru 20 minute acoperit cu folie de aluminiu.

Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati restul de condimente pentru peste, baza pentru mancaruri, usturoiul necuratat, zdrobit cu latul cutitului si rosiile curatate de pielita (vezi video) si feliate, asezate in strat peste fileuri. Dati din nou tava la cuptor, neacoperita, 25-30 minute.

Taiati jumatate de  lamaie feliute subtiri si jumatate stoarceti-o. Pregatiti buchetele de frunzulite de patrunjel si cimbru pentru ornat platoul si garnitura. Eu am servit pestele cu cartofi natur cubulete.

Scoateti usor, cu o spatula, pestele pe un platou, stropiti-l cu zeama de lamaie si sos din tava, asezati garnitura langa fileuri si decorati cu verdeata si feliute de lamaie. Daca mai trebuie, presarati cu putin piper, usturoi granulat, etc. dupa gust.

Pofta buna.


2 Responses to “File de pangasius cu rosii la tava”


  1. Iulie 21, 2010 la 02:11

    Salut,
    Vreau sa iti retin atentia pentru cateva secunde, eu mi-am facut un alt blog si vroiam sa facem din nou link exchange si cu blogul nou
    Daca vrei poti adauga link-ul http://mihaipaun.ro/blog cu titlul Mihai Paun – Scrierile mele
    Apoi te rog sa imi lasi un mesaj pe http://www.mihaipaun.ro/blog/link-exchange/ cu link-ul tau si numele pe care vrei sa il pun la mine in blogroll
    Imi cer scuze de deranj si astept un semn de la tine
    Mihai


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,903 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: