19
Iul
10

Tort de clatite cu branza

Timpul de preparare: 1 ora.
Ingredientele sunt urmatoarele:
550 g faina
4 oua
500 g telemea nu prea sarata
100 g branza de vaci
5 linguri smantana
200 g feliute branza topita
unt cat o nuca
50-60 ml ulei
pentru ornat: seminte de susan, mac

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 400 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca merge mult mai repede. Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.

Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Am facut aproximativ 15 clatite.

Pregatiti umplutura: radeti branza intr-un castron si amestecati-o cu branza de vaci, smantana si galbenusul ramas pana obtineti o pasta. Imediat ce ati rasturnat o clatita pe platou o ungeti cu o lingura de pasta de branza. Pe urmatoarea puneti feliute de branza topita. Alternati, apoi la doua straturi de pasta de branza, un strat de branza topita, pana la sfarsit.

Peste ultima clatita, puneti untul, sa se topeasca, decorati cu branza topita, seminte de susan si mac. Dati tortul la rece cateva ore, pentru ca se va taia mai bine. Cine doreste, il poate servi cald.

Este nemaipomenit de gustos. Merge cu o bere rece. Mai tine cura de slabire, daca poti. 😀

Anunțuri

5 Responses to “Tort de clatite cu branza”


  1. 1 cora80
    Iulie 19, 2010 la 14:09

    eu nu reusesc sa vad reteta; este acoperita de la jumatate
    cu partea dreapta a blogului (respectiv datele tale, blogroll
    arhiva etc/)

  2. 3 Mihaela
    Iulie 19, 2010 la 23:47

    Foarte aromat si arata super!!!!!!!!!!!
    Multumesc pentru faptul ca iti ajuti prietenele la cura de slabire !!!!!!!!
    La mine apare reteta completa; poate sa fie linia mai lenta si nu se descaraca complet.
    Multumesc pentru inca o reteta deosebita si ma bucur ca ai revenit pe gustos.
    Situl nu e acelasi fara adaosul tau de eleganta.

    • 4 Doina
      Iulie 20, 2010 la 12:26

      Multumesc, Mihaela. Am revenit pe site pentru ca s-au rezolvat problemele. Nu mai sunt permise comentarii de la persoane care nu au cont pe gustos.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,994,494 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.203 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: