17
Iul
10

Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia.
Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana.
Caïon = denumire pentru porc in departamentul Savoie.
Daca doriti sa urmariti Turul Frantei, etapa cu etapa, rezultate, clasamente si prezentare etapa viitoare, o puteti face aici: Turul Frantei 2010 Nu veti regreta.

Aproape 3 ore va va lua prepararea acestui deliciu. Dar merita. Oricum, nu veti sta 3 ore langa cratita.🙂
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc
6 linguri ulei de masline
125 ml vin alb
125 ml vin rosu
75 ml coniac
2 cepe
250 ml supa de legume (1 morcov, telina, ardei gras, pastarnac, cartof, ciuperci etc.)
tarhon, cimbru verde si uscat
faina alba
un polonic de smantana proaspata
sare, piper

Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din baitz, stoarceti-le bine si puneti-le pe un prosop absorbant cu care le tamponati bine. Dati-le prin faina si puneti-le imediat la prajit intr-o tigaie mai mare, antiaderenta, in care ati pus uleiul de masline ramas si cepele tocate marunt.

Prajiti carnea, amestecand din cand in cand, pana devine usor maronie. Adaugati apoi supa de legume, vinul rosu si baizul in care s-a marinat carnea.

Se lasa sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, ~2 ore pana se inmoaie foarte bine carnea si scade sosul. Adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba inca 15 minute.

Mancarea este gata. Eu am simtit nevoia sa mai pun putina boia iute si un praf de usturoi granulat. In baitz am pus si doua foi de dafin sfaramate. Am decorat cu patrunjel, cimbru si cateva feliute de morcov din supa. Pofta buna.



1 Response to “Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)”



Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: