10
Iul
10

Cartofi si pui la cuptorul cu halogen (Halogen Oven)

Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.

Timpul necesar pentru preparare: 40-45 minute.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg de cartofi noi mai mari sau vechi
1 pui de 1-1,2 kg sau doar piept, pulpe, aripi – ce preferati
3-4 linguri ulei de masline
1 lingurita boia iute si dulce
1 lingurita usturoi granulat (sau 5-6 catei de usturoi dati pe razatoare)
1 lingurita patrunjel tocat, proaspat sau uscat
1 lingurita de zahar
cimbru, curry, sare, piper dupa gust

Taiati puiul bucati si condimentati carnea cu un baitz preparat din ulei si condimente.

Curatati cartofii si puneti-i la fiert intregi sau taiati pe jumatate in 1,5 l apa rece cu zahar si putina sare, la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba doar 7-8 minute. Scoateti-i din apa si treceti-i prin acelasi baitz. Puteti folosi chiar si o pensula de patiserie, ca sa ungeti bine cartofii. Lasati sa stea 5-10 minute, atat carnea cat si cartofii, ca sa se imbibe bine.

Asezati cartofii pe gratarul inferior al cuptorului, puneti deasupra al doilea gratar pe care asezati bucatile de pui. Puneti capacul si setati cuptorul la 175 de grade Celsius si 25 minute.

Ridicati capacul, puneti-l deoparte, intoarceti carnea si mai lasati inca 10 minute la aceeasi temperatura. Scoateti pe un platou cartofii frumos rumeniti si friptura de pui. Garnisiti cu felii de rosii, castraveti, verdeata, peperoni, etc.

Pofta buna. O mancare delicioasa si usor de preparat.


4 Responses to “Cartofi si pui la cuptorul cu halogen (Halogen Oven)”


  1. 1 lia
    Iulie 10, 2010 la 17:24

    Doina draga mea, imi place foarte mult blogul vostru, bineinteles si delicioasele mancaruri pe care tu le prepari cu atata maestrie. Ma bucur ca am facut schimb de link-uri si cu siguranta am sa va mai vizitez.
    Fiind Timisoreanca, poate ne intalnim intr-o zi,avem adresele si tinem legatura.
    Te pup si va doresc weekend placut !

  2. Iulie 11, 2010 la 22:51

    E o idee nemaipomenita! Turul Frantei e o adevarata institutie aici! Si mie imi plac peisajele, agitatia, spiritul acestei competitii. Abia astept sa mai vad si alte retete!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2010
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: