10
Iun
10

Papanasi de sezon cu capsuni

Sa profitam cat mai mult de gustul delicios al capsunilor, dar nu numai spume sau tarte, ci intr-o combinatie cu branza de vaci si ciocolata. Surprinzator de aromat.

In aproximativ 40-45 minute papanasii sunt gata, frumosi, apetisanti si aromati.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa
2 oua
2 linguri gris
5 linguri faina
1 praf de sare
7 lingurite zahar
unt cat o nuca
3 linguri smantana
1 plic zahar vanilat
250 g capsuni
50 g ciocolata menaj

Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti la fiert intr-o cratita mai larga 3-4 litri de apa.  Puneti restul de faina intr-o tava si formati din compozitie niste bilute de 3-4 cm diametru, pe care le rostogoliti prin faina.

Cand clocoteste apa, dati focul foarte, foarte mic, aplatizati in palma fiecare biluta si faceti cu degetul o mica adancitura in mijloc. Puneti-le la fiert cu grija sa nu le sfaramati si sa nu clocoteasca apa. Se vor lasa intai la fundul vasului, iar dupa cateva minute se umfla si se ridica la suprafata. Lasati-i sa mai fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute. Ii luati usor cu o spumiera si ii asezati pe platou. Dupa ce s-au fiert toti papanasii, puneti in fiecare adancitura o bobita de unt.

Amestecati smantana cu zaharul ramas si zaharul vanilat, turnati totul peste papanasi, apoi puneti la topit in bain marie ciocolata cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-a topit ciocolata, alegeti cateva capsuni mai mari si inmuiati-le cu varful in ciocolata. Restul de sirop de ciocolata turnati-l estetic peste papanasi. Capsunile ramase taiati-le feliute si decorati platoul.

Sper sa va placa. Garantez. 🙂

Anunțuri

3 Responses to “Papanasi de sezon cu capsuni”


  1. 1 Mihaela
    Iunie 10, 2010 la 19:39

    Deliciosi si arata superb!Ca de altfel toate bucatele tale.Felicitari.

  2. Iunie 13, 2010 la 14:39

    Wow! cu capsuni! cred ca au fost tare gustosi! 🙂

  3. Iunie 19, 2010 la 18:56

    ioi ce bine arataaaaa !…Doina vin la tine…


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,016,741 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2010
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: