06
Iun
10

Tarta cu capsuni si blat de alune

M-a rugat o vecina sa o ajut sa pregateasca ceva bun de 1 iunie pentru copiii ei, ea nu prea are bani sa le comande ceva la cofetarie. Pentru ca are capsuni in gradina, i-am facut o surpriza si am pregatit o tarta cu capsuni. M-am trezit la ora 6, pentru ca nu aveam somn, m-am dus in bucatarie si i-am copt blatul. M-am dus cu blatul la ea si am trimis-o la cules de capsuni.

Cu totul, mi-a luat cam 1 ora si jumatate, asa lejer, cu bautul cafelei, cu culesul capsunilor, cu tot. Chiar a trebuit sa ma ascund, sa nu vada copiii, cand au plecat la scoala, ce le-am pregatit.
Pentru blat am folosit:
4 oua
350-400 g faina
150 ml ulei
150 ml lapte
5 linguri de zahar
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita otet
50 g alune
o mana de stafide
Am mai folosit:
650 g capsuni (din gradina)
1 kiwi (sau portocala, banana, cateva mure, ce mai aveti pe acolo)
1 plic de glazura-jeleu pentru tarte
2 linguri zahar
Pentru insiropat:
3 linguri zahar
zeama de la o jumatate de lamaie
1 plic zahar vanilat
2-3 lingurite esenta de rom

Puneti intr-un castron faina, ouale, zaharul, zaharul vanilat. praful de copt stins cu otet, amestecati cu un tel mic sau cu mixerul si adaugati uleiul, laptele, stafidele  si alunele.

Tapetati forma de tarta cu putin ulei si faina (eu am folosit pesmet) apoi turnati compozitia si dati forma la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, la foc mediu. O sa creasca frumos si o sa coaca super.

Lasati blatul sa se racoreasca, apoi dezlipiti-l cu un cutitas fin de pe fiecare nervura a formei, ca sa nu ramana lipit. Rasturnati blatul pe un platou, cu grija sa nu se rupa.

Preparati un sirop din 100 ml apa fierbinte, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat si esenta de rom. Insiropati blatul si apucati-va de ornat. Spalati si feliati capsunile, taiati celelalte fructe felii subtiri, apoi aranjati-le frumos deasupra tartei. Preparati jeleul din 250 ml apa pusa la fiert cu 2 linguri de zahar si plicul de glazura-jeleu pentru tarte. Amestecati energic cu telul si turnati glazura peste tarta. Dati la rece pentru cel putin 10-15 minute. La noi a stat cam 4 ore, pana s-au intors copiii de la scoala. Au fost super incantati de ce le-a pregatit tanti Doina. De atunci in fiecare zi ma intreaba ce le mai pregatesc bun. 🙂 Vom vedea.


0 Responses to “Tarta cu capsuni si blat de alune”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,386 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2010
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: