19
Mai
10

Sarmalute de manzat in foi de tei

Frunzele de tei au o savoare aparte, sunt fragede si bune mai ales in aceasta perioada, inainte de inflorire.

In 1 ora si cateva minute puteti prepara aceste sarmalute minunate.
Folositi urmatoarele ingrediente:
400-450 g carne de manzat
50-60 frunze de tei tinere mai mari
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 morcov
1 legatura marar + patrunjel
2 rosii
50 g orez
3-4 linguri ketchup
10 ml ulei
2 lingurite baza pentru mancaruri
3-4 foi de dafin
1 lingurita zahar (optional)
3 lingurite faina
100 ml suc de rosii/bulion
cimbru, sare, piper dupa gust

Frunzele de tei nu se oparesc, pentru ca sunt foarte fragede. Le spalati cu apa calduta si le puneti deoparte. Daca nu folositi carne tocata, taiati carnea in cubulete nu prea mici si fara pielite, curatati cepele si taiati-le bucati mari, curatati si feliati morcovul, spalati si tocati mare verdeata. Puneti-le in blender (nu incap toate deodata) si dupa ce ati mixat totul, dar nu prea marunt, puneti-le intr-un castron impreuna cu orezul, ketchup, baza de mancaruri, cimbru sare, piper si omogenizati compozitia. Incepeti sa impachetati sarmalutele.

Puneti pe fiecare frunza o manuta de umplutura si impachetati incepamd de la codita, indoiti apoi o margine, rulati pana la varf si partea care ramane o indesati cu degetul in sarmaluta. Puneti toate sarmalutele intr-o cratita mai inaltuta (tuci), acoperiti-le cu frunzele ramase si cu felii de rosii. Printre sarmalute puneti foi de dafin si cimbru. Turnati bulionul, eventual zahar, apa pana le acopera, aduceti-le la fierbere pe aragaz si apoi bagati-le la cuptorul preincalzit pentru inca 30-35 minute.

Desfaceti faina in putina apa, adaugati uleiul, turnati totul peste sarmalute, agitati cratita energic de manere ca sa se amestece sosul si lasati-o in cuptor inca 10 minute la foc mediu. Se servesc cu felii de rosii, sos, smantana, garnisite cu verdeata. Pofta buna.

Anunțuri

4 Responses to “Sarmalute de manzat in foi de tei”


  1. 1 Mihaela
    Mai 19, 2010 la 14:27

    Foarte aromate; multumesc pentru idee si reteta.

  2. 2 mariana scarlat
    Mai 20, 2010 la 08:24

    Foarte bune, mă gândesc eu, după ce am văzut ce ai pus în ele, dar n-ammâncat niciodată in frunze de tei, deşi am mai văzut reţete.
    Eu nu pot să fac pentru că Alexn-ar mânca pentru nimic în lume. El e mai conservator dect mine.
    Doina, te aştept la mine pe blog, la două premii de primăvară.

    • 3 Anne Guirolle
      Mai 30, 2012 la 08:44

      Mariana, pe Alex poti sa-l păcăleşti foarte uşor. Nu-i spune că ai făcut sarmale în frunze de tei (sau foi de viţă, Doamne fereşte! :)). Ci, mai pe ocolite şi alintându-i orgoliul masculin, poţi să-i spui: „Dragul meu, am făcut, DOAR DE DRAGUL TĂU, nişte RULOURI (pacheţele, răvaşe, pliculeţe, etc,) de PRIMĂVARĂ şi ştiu că tuvei aprecia efortul meu. Reţine, esenţial este să nu foloseşti combinaţia „sarmale” şi „orice-altă-frunză-decât-cea-de-varză”. Vă sărută cu drag, mama Anne.

  3. Mai 21, 2010 la 09:33

    Gata,a cum ştiu ce-o să gătim în weekend! Sărmăluţele astea…!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,071,308 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Mai 2010
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: