07
Mai
10

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome dandu-le de fiecare data un gust deosebit.

Trebuie sa aveti putintica rabdare, pentru ca se face la foc mic, in aproximativ 1 ora si 45 minute.

Aveti nevoie de:
700-800 g carne de porc (cotlet, pulpa – eu am folosit muschiulet);
500-600 g vitel (antricot, muschi, pulpa, rasol).

Puteti folosi un singur fel de carne.
2 cepe;
2 morcovi;
50 g telina;
20 ml ulei;
3 linguri ketchup;
4-5 catei de usturoi;
1 lingurita boia iute + dulce;
3-4 foi de dafin;
cateva fire de patrunjel si/sau marar;
sare, piper, cimbru.

Spalati carnea, curatati eventualele pielite, apoi taiati toata carnea in bucati mai maricele, cam de 100-150 g. Curatati si taiati felii cepele si morcovii, apoi puneti-le la calit intr-o cratita mai inaltuta (ideal ar fi un vas de tuci) in ulei, cam 4-5 minute. Adaugati telina taiata bastonase, bucatile de carne si amestecati cu o lingura de lemn, din cand in cand, pana prind o crusta albicioasa pe toate partile. Astfel se vor inchide porii de la suprafata si nu va iesi sucul din carne, friptura ramanand frageda si suculenta. In acest moment turnati peste carne 300-400 ml apa clocotita, doar cat sa acopere carnea.

Adaugati putina sare, piper, ketchup, verdeata, boia, cimbru si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, cam o ora, picurand din cand in cand peste carne apa, astfel incat sa nu scada prea mult zeama.

Cand carnea este aproape gata, destul de moale, se lasa la fiert fara capac pana scade zeama aproape de tot. Asta dureaza cam 20-25 minute. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne. Cam cu 10 minute inainte de a fi gata adaugati foile de dafin si cateii de usturoi taiati felii.

Dregeti gustul de sare, piper, cimbru si presarati verdeata. Scoateti pe platou carnea, stropiti cu sos, garnisiti cu bucatile de legume si frunze de patrunjel. Asezati langa carne o garnitura, de exemplu cartofi piure, varza calita, etc.

Eu am servit friptura cu cartofi piure, rosii, ridichi. Mirobolant. Pofta buna.


1 Response to “Friptura inabusita din carne de porc si vitel”


  1. 1 Vlad B.
    Noiembrie 12, 2011 la 19:24

    excelent!! acum termin si eu de gatit…n-am gustat inca dar sunt convins ca va fi „mirobolant”…arata senzational,miroase la fel…cu o mamaliguta alaturi va face deliciul tuturor in seara asta..Multumesc!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,903 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Mai 2010
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: