O gustare nemaipomenita, rapid si usor de facut, merge si ca fel principal, cu garnituri, sosuri, salate, etc. Eu i-am servit cu sos de usturoi si salata de sfecla rosie.
Aceasta mancare poate fi preparata si in cuptorul aragazului, cuptor grill sau pe gratar, daca nu aveti cuptor cu halogen. Difera putin timpii.
In 25-30 minute veti obtine un preparat fraged si gustos, fara prajeli. Daca folositi ficat congelat, tineti-l o ora in apa rece ca sa se dezghete si sa iasa sangele. Aveti nevoie de 500 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita baza pentru mancaruri, 3-4 catei de usturoi, putina verdeata tocata marunt sau uscata, piper, boia, condimente pentru friptura. Cui ii place gustul de cimbru, poate folosi jumatate de lingurita.
Se spala bine ficateii cu apa rece si se curata de eventualele pielite, aveti mare grija sa nu ramana urme de fiere. Eu am gasit de multe ori toata fierea! Strecurati ficateii, scurgeti bine apa si puneti-i intr-un bol in care ati amestecat uleiul de masline cu condimentele. Nu puneti sare pentru ca se intareste ficatul. Daca trebuie sare, puneti la sfarsit. Amestecati ficatul cu condimentele si lasati sa stea cateva minute.
In cuptorul cu halogen suprapuneti gratarele perpendicular ca sa stea bine ficateii pe ele, sa nu cada prin grilaje. Puneti ficateii cu grija pe toata suprafata gratarului si setati cuptorul la 15 minute si 175 grade Celsius.
Scoateti ficateii pe un platou, garnisiti cu frunze de patrunjel, eventual presarati putina sare si piper, dupa gust, asezonati cu usturoiul tocat marunt si cine doreste, cu ardei iute. Pofta buna.
2 Responses to “Ficatei de pui la cuptor cu halogen (Halogen Oven)”