05
Apr
10

Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Cu vreo saptamana inainte de Pasti mi-a trecut prin cap sa fac un tort care sa arate ca un iepuras. Am facut mai multe schite si am ales una care mi-a placut. A iesit ce mi-am dorit, cu toate ca mi-a fost tare frica sa nu dau un mare chix! Nu sunt specialista in torturi … Sa vedem ce ne-a iesit. :)  Nu stii de unde sare iepurele.🙂

Timp de preparare:
4 ore si 45 minute

Ingrediente:
400 g gem de capsuni (caise)
400 g gem de maciese (prune, gutui)
8 oua
500 g ciocolata menaj amaruie
800 g ciocolata menaj alba
600-650 g faina
350 g mure (congelate)
200 ml ulei
200 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
3 plicuri praf de copt
1 lamaie
2-3 linguri stafide
coloranti bio (galben de lamaie, albastru de porumbe)
esenta de rom, esenta vanilie ~cate 1 lingurita, dupa gust
bombonele aurii, argintii, de ciocolata pentru decor
12 linguri lapte praf
3 lingurite miere

Mod de preparare:

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina. Adaugati in compozitiile de blaturi stafidele si intr-unul esenta de rom si in celalalt esenta de vanilie.

Bateti spuma tare (cu un praf de sare) cele 6 albusuri.  Impartiti-le in mod egal in cele 2 castroane si amestecati usor, de jos in sus, cu telul. Turnati compozitiile in forme de copt unse si tapetate cu faina si dati-le la cuptorul preincalzit pentru ~40-45 minute.

Lasam un blat intreg, iar din celalalt taiem o semiluna dupa curba primului blat, pe care o asezam in tava lipita de el. Din ce ramane vom forma urechile, coada si picioarele iepurasului. Dupa ce am format baza iepurasului, taiem totul in doua, cu un cutit mai lung si incepem sa preparam cremele.

Puneti la topit in bain marie cate 300 g ciocolata alba si amaruie. Dupa ce s-a topit, adaugati cate un ou crud, omogenizati si obtineti 2 creme de ciocolata. Puneti murele la foc mic si amestecati 5-6 minute. Insiropati primul strat de blat cu zeama lasata de mure. Turnati pe tort crema de ciocolata alba, apoi cea de ciocolata amaruie.  Asezati deasupra, uniform, murele. Acoperiti cu al doilea strat de blat. Insiropati din nou cu zeama de la mure.

Topiti pe bain marie ciocolata alba ramasa cu 10 ml apa si amestecati cu telul pana obtineti o compozitie omogena. Imbracati cu ea tortul Iepuras. Pastrati cam 1/3 din compozitie pentru fundita de la gat si pentru „iarba”. Topiti ciocolata amaruie ramasa in bain marie cu 10 ml apa. Cu o seringa de unica folosinta conturati urechile, boticul, capul, ochiul, labutele si coada iepurasului. Cu restul de ciocolata amaruie imbracati tortul pe margini. Dintr-un pic de ciocolata alba, cu putina zeama de la mure confectionati fundita roz de la gat.

Din ciocolata alba, cu colorantii bio, galben si albastru, formati iarba din jurul iepurasului, pe care o decorati cu perlute, bombonele si chiar cu flori naturale (untisor, gutui japonez, piersic, mar, etc.). Sub iepuras asezati oute din cate 4 linguri de lapte praf omogenizat cu cate o lingurita de miere si cateva picaturi de colorant. Puteti folosi oute de ciocolata imbracate in staniol colorat din comert.

Toate detaliile din fazele de preparare sunt in urmatorul filmulet.

Iepurasul s-a bucurat de ziua insorita de Pasti. L-am scos in gradina.


12 Responses to “Tort Iepuras cu mure si ciocolata”


  1. Aprilie 5, 2010 la 20:05

    Hristos a Inviat!
    Foarte dragut este iepurasul, Doina, felicitari!

  2. Aprilie 5, 2010 la 21:45

    Hristos a inviat !
    tare simpatic e iepurasul tau si cred ca si foarte gustos.Un premiu binemeritat te asteapta la mine pe blog.

  3. Aprilie 6, 2010 la 20:31

    Invierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei. Hristos a inviat!

  4. Aprilie 16, 2010 la 08:52

    parca ma vad cu o felie mare de tort in fata, savurand fiecare bucatica

  5. 10 susu
    Iunie 16, 2010 la 11:27

    Lamureste-ma si pe mine te rog cu cei 200 ml de lapte. In poze nu apar si nici in filmulet cum ca l-ai adauga insa in reteta scrie ca trebuie adaugati cei 100 ml lapte si 100 ml ulei la un blat. Cred ca din cauza asta mi-a iesit blatul tare si ne pufos pentru ca la reteta de tort cu ciocolata vanilie si fructe nu ai trecut lapte decat cei 100 ml ulei si sunt aceleasi cantitati, aceeasi reteta de blat cu gem. Probabil ca ai uitat sa treci si laptele. Pacat ca a trebuit sa incerc eu aceasta reteta si sa dea gres.

    • 11 Doina
      Iunie 17, 2010 la 12:13

      La celalalt tort nu am mai pus lapte pentru ca gemul era prea lichid. Daca gemul este mai vartos (tip marmelada) trebuie neaparat si lapte. Apreciezi si tu consistenta. Eu niciodata nu le fac la fel, pastrez in linii mari reteta, dar o ajustez functie de ingrediente pana cand aluatul e de consistenta dorita.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Aprilie 2010
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: