31
Mar
10

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor si nu are oua, nici aluat.

Timp de preparare:
1 ora

Ingrediente:
1,2 kg mere
150 g zahar pentru caramelizat
150 g margarina
1 cana gris
1 cana faina
1 cana zahar
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
6 linguri de zahar pentru umplutura
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
optional 2 linguri stafide

Mod de preparare:  Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat.  Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta caramelizati zaharul, nu il ardeti prea tare si distribuiti-l uniform pe fundul vasului. Radeti merele cu tot cu coaja, fara seminte si cotor (pastrati un mar), stoarceti-le de zeama, amestecati-le cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie/portocala si zaharul vanilat ramas.

Distribuiti uniform margarina peste zaharul caramelizat si aranjati frumos pe margine marul taiat felii subtiri. Distribuiti deasupra jumatate din amestecul de faina, zahar si gris, merele stoarse, optional stafide, presati putin, adaugati restul de amestec, nivelati si presati putin cu o spatula, apoi turnati deasupra zeama de la mere.

Daca este prea putina zeama (sub 300-350 ml) puteti completa cu putin compot sau suc de fructe, apa cu 2 lingurite de zahar si zeama de lamaie, etc. Eu am folosit ~150 ml compot de visine.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, ~35 minute. Scoateti tava, indepartati folia, pudrati putin cu scortisoara si dati-o la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Se taie calda si se scot bucatile cu o spatula. Asezati-le pe farfurioare cu feliile de mar in sus. Puteti sa le decorati cu stafide, bombonele colorate, miez de nuca, etc.


16 Responses to “Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)”


  1. Aprilie 1, 2010 la 02:27

    Doamneee ce delicioasa tre` sa fie!!!
    Arata grozav!!!

  2. 2 Floryn Morosan
    Aprilie 3, 2010 la 15:49

    Mmmmmm… Delicios…
    Cred că o să încerc şi eu să o fac.

  3. Aprilie 3, 2010 la 16:26

    Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!

  4. Aprilie 3, 2010 la 19:54

    Lumina invierii Domnului sa te calauzeasca pretutindeni. Iti doresc un Paste fericit si binecuvantat !

  5. Aprilie 5, 2010 la 00:33

    hristos a inviat ! sarbatori fericite !

  6. Aprilie 5, 2010 la 17:51

    Hmmm, multa munca dar arata excelent!

  7. Aprilie 9, 2010 la 00:34

    doamne ce frumos ti-a iesit.sincer pe mine m-ar fi durut inima sa tai o asa frumusete de tort.felicitari!

  8. 14 Bogdan
    Noiembrie 21, 2010 la 10:50

    am facut si eu cu varul meu si avem duar 13 ani si e nemaipomenita,e cea mai gustoasa esti ce mai tare bucatareasa 100000000000000000000000000000000000 astai nota,bravo.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: