27
Mar
10

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute

Ingrediente:
200 g cuburi soia
300 g ciuperci champignon
2 cepe
1 morcov
40-50 frunze de vita de vie
1 legatura marar + patrunjel (proaspat sau uscat)
4 linguri ketchup
300 ml bulion, 20 ml ulei
2 linguri faina
1 ceasca orez
4-5 foi de dafin
1-2 rosii
2 lingurite condimente pentru sarmale (optional concentrat de ciuperci)
sare, piper, boia, cimbru

Mod de preparare: Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau sare si piper, pentru aproximativ 15-20 minute. Intre timp curatati si tocati marunt cepele si morcovul. Puneti-le la calit in 10 ml ulei, fara sa prajiti si adaugati ketchup. Lasati-le la calit cateva minute si adaugati putina apa.

Stoarceti soia cu mana, puneti-o intr-un blender si mixati 10 secunde (sau dati cuburile prin masina de tocat). Spalati, tocati ciupercile si adaugati-le peste ceapa calita, amestecati si adaugati orezul spalat. Lasati la calit pana orezul absoarbe zeama. Puneti totul intr-un castron impreuna cu soia tocata si condimente. Adaugati verdeata tocata si omogenizati compozitia.

Puneti frunzele de vita in apa rece, daca sunt congelate sau sarate. Daca aveti frunze proaspete, opariti-le cateva secunde, cate 5-6 deodata, in apa clocotita. Infasurati sarmalutele nu prea strans si asezati-le radial intr-o cratita, in straturi, pana terminati sarmalele. Acoperiti-le cu foile de vita ramase, felii de rosii, adaugati uleiul ramas, bulionul, foi de dafin, cimbru si apa cat sa le acopere.

Puneti cratita la fiert, la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca, dati-o la cuptorul preincalzit pentru inca 35-40 minute la foc mediu. Controlati sa nu scada zeama, mai completati cu 300-400 ml apa cu boia.

Dupa ce au fiert sarmalele, desfaceti faina in apa, turnati-o peste sarmale, scuturand cratita de manere pentru a amesteca sosul. Mai lasati la cuptor inca 5 minute si este gata. Dregti gustul sosului de sare si piper.

Scoateti sarmalele pe un platou, decorati cu verdeata si feliile de rosii, adaugati si sos din cratita. Se pot servi cu peperoni sau le puteti acri cu putina zeama de lamaie sau otet, dupa preferinta.

Pofta buna.


0 Responses to “Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,903 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: