18
Mar
10

File de pangasius pane

Timp de preparare:
35 minute

Ingrediente:
700-800 g file de pangasius
2 oua
5 linguri faina
1 lingurita rasa usturoi granulat
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingurita condimente pentru peste sau concentrat de legume, ciuperci
150 ml ulei
1 lamaie
sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Condimentati fileurile pe ambele parti si lasati-le sa stea 5-10 minute. Preparati intre timp un aluat subtire, ca de clatite, din oua, 4 linguri de faina, condimentele ramase si omogenizati compozitia.

Taiati fileurile in bucati potrivite si tavaliti-le prin faina ramasa. Puneti uleiul la incins, intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Cand este incins, dati bucatile de peste prin aluat, puneti-le la prajit si dati focul mic.

Lasati-le la prajit ~7-8 minute pe prima parte, intoarceti-le si mai lasati sa se prajeasca 4-5 minute pana se rumenesc frumos, fara sa se arda. Scoateti-le pe o hartie absorbanta si puneti la prajit urmatoarele bucati, procedand la fel. Daca fileul este mai grosut, lasati un pic mai mult la prajit, la foc mic, iar daca este subtire, pana la 1 cm, lasati mai putin cu 1-2 minute.

Asezati bucatile de pane pe un platou, stropiti-le cu zeama de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate de lamaie o taiati felii si o aranjati pe platou. Puteti pudra cu putin patrunjel uscat. Se serveste ca atare, cu feliute de peperoni proaspat sau murat, eventual cu diferite garnituri pe care le agreati langa peste, mamaliguta, sos de usturoi, mujdei, etc.

Anunțuri

2 Responses to “File de pangasius pane”


  1. Martie 24, 2010 la 23:45

    te asteapta un premiu meritat din plin pe logul meu

  2. 2 Doina
    Martie 26, 2010 la 13:29

    Multumesc mult pentru premiu. Am si eu o rugaminte la tine. „Ganduri de noapte” este blogul sotului meu, blogul meu este „Arta culinara Doina”. 🙂
    Te pup dulce,
    Doina


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,046,836 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: