16
Mar
10

File de pangasius pe gratar

M-au speriat o multime de articole ca pangasius este otravitor. Dar si cartofii au fost considerati otravitori cand au ajuns in Europa. Asa ca am facut si eu file de pangasius pe gratar si nu am patit nimic. 🙂

Timp de preparare:
20 minute

Ingrediente:
800 g file de pangasius
3 lingurite ulei de masline
2 lingurite condimente pentru peste
sare, piper
1 lamaie
3-4 catei de usturoi
cateva frunze de patrunjel verde sau uscat

Mod de preparare: Punem fileul in apa rece pana cand se desprinde gheata, apoi il mutam pe un platou, il condimentam si il ungem cu ulei. Dupa 4-5 minute, taiem fileurile in cate 2-3 bucati pe care le asezam pe gratar.

Dupa 7-8 minute intoarceti bucatile de peste si presarati cu putin patrunjel tocat (verde sau uscat) si piper. Lasati sa mai stea pe gratar, la foc mediu, inca 5-6 minute si este gata. Intre timp curatati si feliati usturoiul, taiati lamaia in doua, jumatate o taiati felii si jumatate o stoarceti.

Puneti bucatile de peste pe platou, stropiti cu zeama de lamaie, decorati cu patrunjel si feliute de usturoi, felii de lamaie. Se serveste ca atare sau cu diferite garnituri. Eu am servit cu cartofi natur si peperoni. Se poate servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Pofta buna.

Anunțuri

7 Responses to “File de pangasius pe gratar”


  1. Martie 16, 2010 la 13:18

    am cercetat si eu mai de mult chestia cu pangasius si am constatat ca cronicile negative vin de francezi ,care erau suparati ca pestele cu pricina a avut mult succes fiind mai ieftin decat soiurile autohtone.asa ca au pornit o campanie de publicitate negativa.asa ca nu-ti fa nici o grija.pangasius e foarte bun.nu cred sa fie mai otravitor decat alti pesti.

  2. Martie 16, 2010 la 13:57

    mie mi se pare o reteta foarte tentanta.daca e sau nu otravitor nu stiu insa oamenii au tendinta de a respinge ce este nou.bineinteles explicatia lui Pansy este mai plauzibila.felicitari pentru reteta.pupici

  3. Martie 16, 2010 la 20:19

    Şi eu am gătit pangasius, de mai multe ori. Am făcut, de exemplu, gogoşari umpluţi cu pangasius şi ciuperci. A fost foarte bun 🙂

  4. Martie 16, 2010 la 20:25

    Aşa arată înainte de a fi băgaţi la cuptor

  5. Martie 17, 2010 la 12:19

    Another, m-am prins ce si cum. 🙂
    Cand trimiti o poza sa copiezi codul HTML de la thumbnail. Doar asa merge. Codurile pentru forumuri nu merg, iar daca pui codul HTML pentru imagine, imaginea este prea mare si nu intra toata. Blogul este setat pentru imagini de 640 x 480.

  6. Martie 17, 2010 la 12:29

    Da, da, da…! Mulţumesc!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,044,555 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: