09
Mar
10

Choux a la creme

Timp de preparare:
1 ora 30 minute

Ingrediente:
pentru aluat:
200 g faina
100 g ulei de palmier (unt, margarina)
4 oua
250 ml lapte (apa)
1 lingurita zahar
1 varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat

pentru crema de vanilie:
1 plic praf de cremsnit
750 ml lapte

pentru crema de ciocolata:
300 g ciocolata menaj
2 oua
unt cat o nuca

pentru frisca:
1 plic praf de frisca
200 ml lapte

pentru decor:
100 g ciocolata (glazura de ciocolata)
bombonele, perlute, granule de ciocolata

Mod de preparare: Puneti la fiert laptele (apa) cu grasimea. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.

Ungeti o tava cu ulei, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si asezati in tava bilute de marimea unei nuci, la distanta de 2 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu prajituri pe la jumatatea cuptorului.

In timp ce se coc, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele 3-4 minute. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele 4-5 minute. Crema de ciocolata: puneti la topit in bain marie ciocolata cu untul. Dupa ce s-a topit, luat vasul de pe foc si adaugati galbenusurile pe rand amestecand cu un tel, apoi adaugati albusurile batute spuma.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati fiecare gogoasa lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu cremele (numai cu cate o crema sau cu ambele) si cu putina frisca. Asezati-le pe un platou. Le puteti pudra cu zahar pudra.

Puneti la topit in bain marie ciocolata pentru glazura cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic. Puneti pe fiecare cate o lingurita de frisca si decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura). Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute,  granule de ciocolata, etc. Ssunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna.


1 Response to “Choux a la creme”


  1. Martie 9, 2010 la 13:56

    foarte fotogenice choux-urile tale !


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: