07
Mar
10

Sos de usturoi cu morcovi

Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.

Timp de preparare:
10 minute

Ingrediente:
1 capatana usturoi
1 morcov ras calit
3 linguri faina
50 ml ulei
1 galbenus de ou
3 linguri iaurt sau smantana slaba
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingura ulei de masline
1 lingurita patrunjel tocat (uscat)
sare, piper

Mod de preparare: Daca nu folositi morcovul ras si calit ca sa ingalbeniti supa,  il curatati, radeti si caliti in putin ulei special pentru acest sos.

Puneti intr-o craticioara 4 linguri ulei, faina, asezati-o pe foc si cand incepe sa se infierbante adaugati 100 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul pana se desprinde de pe marginile vasului. Lasati sa se racoreasca.

Curatati si feliati usturoiul. Puneti in vasul unui blender faina oparita, morcovul calitm usturoiul feliat, galbenusul, uleiul, zeama de lamaie, sare si piper, apoi mixati 12-15 secunde.

Adaugati iaurtul sau smantana, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si pier, omogenizati, apoi rasturnati totul intr-un castronel. Faceti deasupra cu o lingurita mici adancituri si stropiti deasupra cu uleiul de masline. Decorati cu patrunjel verde.


2 Responses to “Sos de usturoi cu morcovi”


  1. 1 razvan
    August 29, 2011 la 16:44

    Sarut mana.Ma numesc Razvan,sunt din Focsani,si imi place blogul dvs.Eu sunt bucatar de vreo 10 ani,iar in ultimul timp pasiunea asta as vrea sa o dezvolt mai mult,de aceea tot caut retete.As vrea sa imi folosesc imaginatia cat mai mult posibil,caci sincer,m-am cam saturat de aceleasi retete all the time.Aici..parca zic ca am gasit si altceva.Felicitari ptr.acest blog,pe care o sa-l urmaresc de acum inainte frecvent.Intrebarea mea,pentru acest sos este daca se potriveste la o anumita mancare in special,sau la un anumit tip de carne?Multumesc.

    • 2 Doina
      August 31, 2011 la 14:23

      Multumesc, Razvan, pentru aprecieri si ca vei intra mai des pe blog.
      Cat despre intrebarea ta, sosul de usturoi cu morcovi se potriveste bine cu rasol, legume natur, chiar si langa o piftie, chiftele facute la aburi, rulouri de pui/curcan, salate de oua, etc.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,959,274 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.200 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: