06
Mar
10

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Timp de preparare:
1 ora 30 minute

Ingrediente:
1 pachet de 375 g foi de lasagna
(se poate face cu foi preparate acasa din 2 oua, 400 g faina, sare, 50 ml apa)
500 g carne tocata
2 cepe albe
2 cepe rosii
200 g ciuperci
1 morcov
18 feliute branza topita
1 legatura patrunjel verde (uscat)
3-4 linguri ketchup
2 linguri cascaval ras
1/2 ardei gras rosu (proaspat sau congelat)
unt cat o nuca
4 linguri ulei (de masline)
4 linguri faina
400 ml lapte
sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura

Mod de preparare: Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcocul si ciupercile, dupa cateva minute adaugati jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentati. Adaugati 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade zeama, dar nu de tot, ~20 minute. Eu am pus si o mana de boabe de mazare congelate, pentru aspect.

Intre timp preparati un sos Bechamel astfel: puneti la topit untul, adaugati faina si 2 feliute de branza topita, amestecati energic cu un tel si adaugati laptele clocotit, amestecand continuu pana se ingroase sosul. Condimentati-l.

Ungeti o tava mai inaltuta cu o lingura de ulei, puneti uniform pe fundul tavii o treime din sosul Bechamel, o treime din compozitia de carne, acoperiti cu un strat de fasii de lasagna, urmeaza un strat de felii de branza topita si o treime din compozitia de carne. Continuati cu o treime din sosul Bechamel, fasii de lasagna, ultima treime din compozitia de carne, ultima treime din sos si ultimul strat de fasii de lasagna.

Acoperiti cu restul de ketchup, un strat de felii de branza topita, fasiute subtiri de ardei rosu si frunze de patrunjel. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25 minute. Scoateti tava, indepartati folia si presarat cu cascavalul ras. Introduceti din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasati sa se racoreasca, taiati lasagna in patrate de o portie si asezati-le pe farfurii. Am decorat cu cateva seminte de susan, picaturi de ketchup si frunze de patrunjel, cateva feliute de usturoi murat. Se poate servi atat calda, cat si rece. Pofta buna.

Anunțuri

0 Responses to “Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,046,590 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2010
L M M M V S D
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: