28
Feb
10

Friptura din piept de curcan la gratar – rulou

Carnea de curcan nu contine colesterol, este foarte gustoasa, se face foarte repede la gratar si este foarte potrivita pentru orice masa festiva si nu numai …

Timp de preparare:
30 minute

Ingrediente:
450-500 g piept de curcan
6 feliute subtiri de cascaval (branza topita)
1/2 gogosar acru (1 castravete acru)
5-6 catei de usturoi (usturoi granulat)
3-4 linguri ulei de masline
sare, piper, cimbru, boia (concentrat de pui/ciuperci/legume) sau orice alt mix de condimente preferati

Mod de preparare: Taiati pieptul de curcan in asa fel incat sa obtineti o bucata dreptunghiulara de aproximativ 20 x 15 cm (o puteti obtine din mai multe bucati). Bateti carnea foarte putin pe un fund de lemm udat cu apa. Condimentati carnea si asezati-o in mijlocul unui patrat de folie de aluminiu uns cu o lingura de ulei de masline.

Ungeti carnea cu uleiul de masline ramas, asezati deasupra feliile de cascaval, iar intr-o parte formati o bagheta de fasii de gogosar si/sau castravete acru. Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, lasand folia afara, apoi impachetati bine ruloul in folie. Impachetati-l intr-o alta folie si asezati-l pe un gratar cu capac.

Lasati ruloul pe gratar, la foc mediu, 20 minute. La jumatatea timpului, intoarceti-l pe cealalta parte.

Luati apoi ruloul de pe gratar, asezati-l pe un platou si indepartati cu grija folia.

Dupa ce s-a racorit putin taiati-l felii de 12-15 mm grosime, decorati cu gogosari, usturoi, castraveti, peperoni, foi de dafin si patrunjel verde.

Se serveste cu diferite sosuri (de usturoi, de rosii, de stafide brune sau stafide aurii), langa diferite garnituri (orez, legume, cartofi) si salate (salata verde, de varza rosie sau murata, de sfecla rosie, etc.), muraturi, mujdei, etc. dupa preferinta.

Pofta buna.

Anunțuri

4 Responses to “Friptura din piept de curcan la gratar – rulou”


  1. Februarie 28, 2010 la 13:38

    Un mărţişor audio oferit cu tot dragul. Să aveţi o primăvară frumoasă.

  2. Martie 1, 2010 la 08:59

    Doina, iti doresc o primavara minunata, plina de realizari!
    Cu drag, Flori


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,939 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: