24
Feb
10

Gratar din carne tocata de curcan cu susan

Timp de preparare:
40 minute

Ingrediente:
600 g carne tocata de curcan
1 plic seminte de susan
1 cub/lingurita concentrat pasare.legume
2 lingurite mix de condimente (granule de usturoi, seminte de mustar, cimbru, coriandru, menta, boia iute si dulce, piper) sau condimente pentru friptura
1 lingurita boia dulce
2 linguri ulei de masline
4-5 catei de usturoi
2 foi de dafin

Mod de preparare: Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati peste ea mixul de condimente, piper si un amestec preparat in blender din ulei, usturoi taiat bucati si foile de dafin. Framantati carnea cu condimentele pana obtineti un amestec omogen. Puteti condimenta carnea dupa gust si cu alte combinatii.

Puneti cate o lingura de carne tocata pe bucati de folie de aluminiu de aproximativ 12 x 15 cm, aplatizati carnea cu mana uda si dati-i diferite forme (patrate, dreptunghiuri, ovale, inimioare, etc.).
Ridicati marginile foliei in sus ca sa nu se scurga sucurile din carne. Gratarul va fi foarte gustos si nu se va usca prea tare.
Puneti-le pe gratarul cu capac, cu folia in jos si lasati-le la foc mic 10 minute, dati focul mediu si mai lasati 3-4 minute pana se rumenesc frumos.

Nu le mai intoarceti pe cealalta parte. Intre timp rumeniti putin susanul intr-o tigaie antiaderenta si adaugati-i putina boia, ca sa fie mai colorat.  Asezati gratarele pe un platou, indepartati cu grija folia, lasand tot sucul de la carne sa se scurga in platou. Dati fiecare bucata prin susan pe ambele parti.  Se serveste cu diferite garnituri, sosuri si salate.

Am servit cu cartofi prajiti ajurati si sos de stafide brune. Am garnisit cu gogosari acri. Pofta buna.

Anunțuri

4 Responses to “Gratar din carne tocata de curcan cu susan”


  1. Februarie 25, 2010 la 10:19

    minunat Doina!imi plac inimioarele de numa!

  2. 2 aurora
    Februarie 26, 2010 la 23:26

    Interesant ca se „leaga” carnea, fara ou.
    Voi incerca si eu! Preferam carnea de curcan, si chiar nu mai stiam cum s-o fac.
    Eu tai pieptul subtire si-l pun pe gratar.
    Dar asa, tocat, e mai interesant si mai putin uscat cred.

  3. 3 mariana scarlat
    Februarie 28, 2010 la 05:22

    Foarte bun, Doinita!
    Si aratos!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,110,387 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: