19
Feb
10

Ciorba de limba

Timp de preparare:
1 ora 30 minute

Ingrediente:
2-3 limbi de porc
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1/2 telina
1 morcov
1 pastarnac
1 rosie
2-3 ardei grasi
2-3 peperoni
2-3 cartofi
1 legatura de leustean
1 mana de spanac
300 ml suc de rosii
3-4 linguri ulei
otet si smantana pentru dres
sare, piper

Mod de preparare:
Spalati carnea in apa rece si lasati-o sa stea 10-15 minute ca sa iasa sangele, apoi puneti-o la fiert in 6 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic  o ora sau in oala de fiert sub presiune. Cand clocoteste luati spuma.

Curatati toate legumele si zarzavaturile. Tocati marunt cepele, morcovul, pastarnacul, telina, ardeii, cartofii cubulete mai mari iar frunzele de spanac le tocati nu prea marunt. Puneti totul la calit, in ulei, intr-o tigaie antiaderenta si dupa cateva minute adaugati bulionul. Lasati sa fiarba la foc mic 10-15 minute.

Dupa ce a fiert limba o ora, adaugati legumele din tigaie in oala cu ciorba si lasati sa mai fiarba la foc mic inca 30 minute. Scoateti limbile fierte, lasati-le sa se racoreasca putin si curatati-le de piele. Taiati-le bucati mai mari si puneti-le din nou in ciorba. Dregeti gustul de sare si piper, adaugati leusteanul tocat.

Puneti in supiera putin leustean tocat, cateva linguri de smantana si putin otet. Cine doreste poate punde si un galbenus de ou si/sau zeama de lamaie. Omogenizati cu un tel si adaugati incet ciorba fierbinte, amestecand. Dregeti din nou gustul de sare.

Se serveste cu ardei iuti, peperoni, proaspeti sau acri, dupa preferinta.

Anunțuri

1 Response to “Ciorba de limba”


  1. Februarie 19, 2010 la 15:55

    faine pozele tale.felicitari


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,016,956 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: