16
Feb
10

Piftie de pui

Timp de preparare:
2 ore 30 minute

Ingrediente:
1,5 kg capete si picioare de pui
300 g piept sau pulpa
1 capatana usturoi
2 cepe
2 morcovi
1 albitura (patrunjel, pastarnac)
3-4 foi de dafin
10-12 boabe piper
sare

Mod de preparare:
Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi de piele si se taie ghearele. Se  spala bine carnea de pui si se lasa in apa 5-10 minute ca sa iasa sangele. Curatati ceapa si radacinoasele apoi puneti la fiert ghearele si capatanile in 2,5 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga morcovul, patrunjelul si ceapa.

Dupa aproximativ 30 minute adaugati pieptul sau pulpa de pui, foile de dafin, boabele de piper si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca vreo ora.

Intre timp curatati si zdrobiti usturoiul. Dupa ce a scazut zeama, lasati sa se racoreasca putin,  apoi adaugati usturoiul si dregeti gustul de sare si piper. Strecurati si alegeti carnea de pe oase, apoi asezati-o in mai multe vase (farfurii, castronele mai mari, mai mici – cum doriti). Decorati cu felii sau fasii de morcovi si patrunjel.

Cine vrea poate sa mai adauge si in seama de la piftie putin usturoi zdrobit. Turnati foarte incet zeama de la piftie cu un polonic peste carnea din farfurii si dati-le la rece. In maxim 2-3 ore este inchegata.

In momentul servirii o desprindeti usor pe margine cu un cutit si o rasturnati pe o alta farfurie, apoi decorati cu peperoni, gogosari murati, castraveti, frunzulite de patrunjel, etc.

Cine doreste poate sa serveasca cu sos de usturoi sau cu ardei iuti. Pofta buna.

Anunțuri

5 Responses to “Piftie de pui”


  1. Februarie 16, 2010 la 10:57

    Înţeleg că după fierbere, se îndepărtează căpăţânile şi gheruţele, nu-i aşa?

  2. 3 iuliana
    Februarie 16, 2010 la 20:59

    numai cand ma uit la poze si mi se face pofta ! felicitari , sunteti deosebita , se vede ca aveti talent ! eu sunt la inceput ,am incercat cateva retete dar sper ca intr-o zi sa ajung la fel de buna ca si dumneavoastra. numai bine va doresc si astept cu nerabdare sa vad ce minunatii mai pregatiti!

  3. 4 cireasa de pe tort
    Februarie 24, 2010 la 22:47

    Arata super ghearele si capatanele!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,070,353 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: