16
Feb
10

Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate

Berea da un gust nemaipomenit fripturilor. Incercati si veti fi placut surprinsi.

Timp de preparare:
1 ora 45 minute

Ingrediente:
1,2-1,5 kg carne de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)
1 morcov
1 pastarnac
1-2 cepe
300-350 g mazare (proaspata, conservata sau congelata)
1 lingurita miere
2 linguri otet rosu
3-4 linguri ulei
1 lingura ulei de masline
1 lingurita boia dulce
1 varf de cutit boia iute
3-4 foi de dafin
500 ml bere blonda
2 linguri ketchup
3 lingurite zahar
unt cat o nuca
1/2 ardei gras rosu
1/2 legatura marar
sare, piper, cimbru

Mod de preparare:
Spalati si feliati carnea apoi asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati legumele si taiati-le bastonase, apoi asezati-le langa carne. Decorati cu cateva boabe de mazare si feliute de ardei rosu.

Ungeti carnea cu ketchup, turnati berea, uleiul (nu si cel de masline) si o lingura de otet,  adaugati 2 lingurite de zahar, foile de dafin, pudrati cu sare, piper, cimbru,  adaugati 1/2 litru de apa si dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 1 ora si 30 minute. Din cand in cand verificati sa nu se arda, eventual micsorati focul si completati zeama cu putina bere sau apa. Mai stropiti carnea cu sosul din tava.

Intre timp curatati cepele, taiatile rondele si puneti-le la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline, mierea,  otet rosu, boia iute si dulce. Adaugati putina apa si lasati pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii.

Puneti mazarea la calit in unt, adaugati 50-60 ml apa, sare si piper, zaharul ramas, mararul tocat si lasati-o la foc mic 10-15 minute pana scade zeama. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.

Verificati cat de moale este carnea, daca mai trebuie lasati-o la rumenit inca 10-15 minute. Scoateti  tava din cuptor.

Asezati pe farfurii felii de carne, legume din tava, cate o lingura de boabe de mazare, putin sos de la carne si ceapa si inele de ceapa glasata. Decorati cu feliute si fasii de castraveti acri, gogosari, peperoni.

Este o friptura picanta, gustoasa si aspectuoasa. Pofta buna.

Anunțuri

3 Responses to “Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate”


  1. Februarie 16, 2010 la 11:23

    Dintre categoriile de carne enumerate de tine – cotlet, pulpă, muşchiuleţ, ceafă, guşă – aş alege ceafa sau guşa pentru reţeta asta. Nu ştiu de ce, dar aşa mi-a venit în cap acum…

  2. Februarie 16, 2010 la 15:18

    am tot vazut retete de fripturi cu bere,dar nu am folosit niciodata.dar totul are un inceput.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,939 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: