09
Feb
10

Budinca de gris cu fructe

Timp de preparare:
15 minute

Ingrediente:
1 litru lapte
200-250 g gris
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
unt cat o nuca
4-5 lingurite dulceata (peltea de gutui)
2-3 lingurite zeama de lamaie
1 portocala
1 mar
1 mandarina
2 kiwi
1/2 grapefruit

Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel sub forma de para. Lasati sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand cu telul 6-7 minute pana cand compozitia devine foarte vartoasa.

Intre timp curatati fructele, taiati-le marunt, 1 kiwi il taiati felii subtiri. Stropiti fructele cu zeama de lamaie si pudrati-le cu un plic de zahar vanilat.

Adaugati fructele, in afara de feliite de kiwi, peste gris si amestecati pana se incorporeaza. Dupa un minut luati oala de pe foc.

Pregatiti mai multe cesti si castronele, puneti in fiecare cate o felie de kiwi, apoi adaugati grisul cu fructe, neteziti compozitia, lasati sa se racoreasca apoi dati-le la frigider.

Puteti folosi si alte fructe, depinde de sezon: piersici, caise, visine si orice combinatie doriti, chiar si cateva fructe din dulceata. Eu am folosit cateva visine. In momentul servirii rasturnati-le pe farfurioare si decorati cu putina dulceata (peltea de gutui).

Cateodata folosesc si ciocolata topita sau sirop de ciocolata pentru decor. Un desert nemaipomenit si foarte usor de preparat. Indicat pentru copii si nu numai.

Anunțuri

2 Responses to “Budinca de gris cu fructe”


  1. 1 Castalia
    Februarie 9, 2010 la 18:27

    e teribila reteta asta si cred ca numai buna si pentru copii; abia astept sa ii fac fiicei mele acest deliciu(asta daca nu nasc intre timp, ha ha); e o placere sa urmaresc blogul tau si va fi o sursa de inspiratie foarte buna pentru cand oi fi la casa mea (foarte curand) si cand voi vrea sa gatesc altfel.

  2. Februarie 14, 2010 la 23:56

    foarte frumoasa prezentarea si ideea.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,046,590 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: