27
Ian
10

Placinta cu branza feta

Timp de preparare:
1 ora

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa)
3 oua
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar
50 g zahar pudra
2-3 lingurite faina
30 ml ulei
optional 50 g stafide

Mod de preparare: Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri ulei si stafidele (optional) pana se obtine un amestec nu chiar omogen.

Intindeti pe masa de lucru o foaie de placinta, stropiti-o cu putin ulei sau ungeti-o cu o pensula de patiserie, suprapuneti peste ea inca o foaie, ungeti-o si pe aceasta, apoi distribuiti uniform nu prea multa umplutura, lasand un capat liber (3-4 cm).

Rulati nu prea strans, ungeti din cand in cand cu ulei dosul foii si incheiati cu partea libera, ca sa nu scurga umplutura afara din placinta. Puteti sa o lasati sub forma de sul, dreapta, sau sa o infasurati sub forma de melc. Procedati la fel pana terminati foile si umplutura. (vezi video) Pastrati o foaie de placinta.🙂

Puneti placintele, drepte sau rotunde, intr-o tava mai inaltuta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Ungeti cu pensula de patiserie pe toata suprafata placintelor. Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu 35-40 minute, depinde de cuptor. In ultimele 10 minute, dati focul mai mic. Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca si pudrati placintele cu zahar praf.

Pofta buna. Se serveste calduta. Este foarte buna si rece.


0 Responses to “Placinta cu branza feta”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: