23
Ian
10

Ficatei de pui la gratar

Timp de preparare:
30 minute

Ingrediente:
0,5 kg ficatei de pui
2 linguri ulei de masline
1 lingurita usturoi granulat (4-5 catei de usturoi tocati foarte marunt)
1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare: Spalati ficateii cu apa rece, apoi scurgeti bine apa. Puneti peste ei uleiul de masline, piperul si usturoiul granulat si amestecati usor. Lasati sa stea cel putin 4-5 minute (daca nu va grabiti cu masa puteti sa-i lasati si 2-3 ore, e cu atat mai bine).

Puneti ficateii cu grija pe gratar (sunt foarte moi, sa nu se rupa si nu alunece),  lasati-i 10 minute si intoarceti-i pe cealalta parte. Mai lasati 10-15 minute la foc mic pana se rumenesc frumos si inauntru vor ramane moi, suculenti si gustosi.

Scoateti-i pe un platou pe care il tineti la cald.

Se servesc ca atare, cu diferite salate, muraturi sau cu diferite garnituri. Cine vrea, poate presara putina sare sau vegeta, numai in momentul servirii, pentru ca altfel se intaresc.

Anunțuri

5 Responses to “Ficatei de pui la gratar”


  1. Ianuarie 24, 2010 la 10:57

    Da, da, da! Arată excepţional şi reţeta mi se pare interesantă! O s-o-ncerc şi eu.

  2. Ianuarie 24, 2010 la 11:01

    Ştiţi la ce mă gândeam?
    Mă gândeam să încercăm împreună să descoperim nişte reţete de mirodenii. Eu cred că astea din comerţ or fi ele foarte bune, dar este posibil să conţină şi emulgatori alimentari. Poate ar fi interesant să încercăm să găsim împreună cele mai interesante combinaţii d eplante aromatice care dau condimentul cel mai bun pentru peşte, de exemplu. sau cel mai bun condiment pentru carne d epui, sau carne de vită, sau – de ce nu? – pentru carne de porc.
    Ne-am putea aproviziona – mă gândesc eu – din timpul verii cu plante pe care le-am pune la uscat şi după aceea am putea prepara noi în casă mirodeniile.
    Ce părere aveţi voi?

  3. 3 aoa
    Mai 10, 2011 la 13:09

    foarte buni 🙂

  4. 5 oprea romeo
    Ianuarie 8, 2014 la 16:42

    in legatura cu plantele aromatice…ai foarte multa dreptate.se pot face din timp mixuri care sa te ajute in bucatarie.o metoda pe care o folosesc.am pliculetele de la condimente,citesc ingrendientele,pt fiecare specialitate in parte.caut plantele respective,le combin si le pun la macerat intrun bol de ulei de masline.sau se pot pune combinate,la uscat,inchise in pungi de hartie,ferite de umezeala,sau recipiente de lemn.recipientele de lemn au capacitatea de a asorbi umezeala.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,084,526 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: