19
Ian
10

Clatite cu dulceata

Timp de preparare (pentru 15 clatite):
30 minute

Ingrediente:
3 oua
500 g faina
dulceata, gem, peltea, marmelada pentru umplut
20 ml ulei
un varf de cutit de sare

Mod de preparare: Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din oua, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.

Puneti la incins tigaia antiaderenta unsa cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia puneti cam 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa fel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute intoarceti pe rand clatitele pe cealalta parte. Procedati la fel si cu celelalte tigai, pana se termina compozitia.

Puneti pe fiecare clatita cate 2-3 lingurite de dulceata, intindeti-o pe 2/3 din suprafata si rulati dinspre partea cu umplutura. Puneti clatita pe un platou si procedati la fel pana le umpleti pe toate. Puteti folosi mai multe feluri de umplutura, de visine, caise, capsuni, gutui, etc.

Pofta buna.

Anunțuri

6 Responses to “Clatite cu dulceata”


  1. Ianuarie 19, 2010 la 15:45

    servus doamna doina ,,, pe care am vazut ,,faina,, acelasi faina ajutorul de europea,, cum ai luat faina de pensie sau surzi ??? tu esti surzi ???

    • 2 Doina
      Ianuarie 19, 2010 la 19:25

      Servus, draga Castelly. Nu sunt nici surzi, nici pensie. Din pacate sotul meu este persoana cu handicap grav, eu sunt asistentul personal al lui. El a primit-o. Ce ai fi vrut, sa arunc faina? Sa stii ca am primit si zahar. Tot pentru surzi. Acum esti fericit/a? 😦

  2. 3 mariana_bondoc
    Ianuarie 19, 2010 la 20:44

    Faine caltitele Doina yamiiiiiiiii.Da de unde stie Castelly de cre faina este ?? ca nu a vazut nici ambalajul macar.Si care este problema ei ??

  3. 4 mariana scarlat
    Ianuarie 19, 2010 la 22:18

    Doina, faine clătite! Şi nu ami băga şi tu în seaă toţi neaveniţii!
    Noi am ratat ajutorul de la Uniunea Europeană. Scarlat atoamânat să se ducă şi s-a terminat stocul, chia o să-l pun să dea telefon să vedem dacă s-au mai arovizionat sau nu, dacă îl mai dă sau nu! Te pup!

  4. 5 Emil Condor
    Ianuarie 24, 2010 la 21:44

    Servus!

    Doina, ai încercat să faci clătite cu jambon si cascaval, prăjite un pic, apoi „tolănite” prin pesmet, în final? Sotia face din astea si sunt de mare succes în fata tuturor – simple si gustoase.

    E o plăcere să umbli printre cele afisate de tine aici! Felicitări!

    • 6 Doina
      Ianuarie 25, 2010 la 21:17

      Emil, multumim mult. La multi ani doamnei. Am facut multe feluri de clatite, dar ca si cele ale doamnei inca nu.
      PS. Cand mai ai asemenea retete minunate, trimite-ni-le prin mp, sa nu se prinda concurenta. 😀 😀 😀


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,994,494 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.203 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: