19
Ian
10

Clatite cu branza

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc.

Timp de preparare (pentru 15 clatite):
30 minute

Ingrediente:
3 oua
2 galbenusuri
500 g faina
200 g branza
2-3 linguri smantana
20 ml ulei
un varf de cutit de sare

Mod de preparare: Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din ouale intregi, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.

Puneti la incins tigaia antiaderenta unsa cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia puneti cam 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa fel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute intoarceti pe rand clatitele pe cealalta parte. Procedati la fel si cu celelalte tigai, pana se termina compozitia.

Preparati umplutura din branza data pe razatoare sau zdrobita cu furculita, dupa caz, smantana si galbenusurile de ou (cine vrea poate sa puna zahar). Puneti pe fiecare clatita cate o lingura de umplutura si intindeti-o cam pe trei sferturi din suprafata.

Rulati clatita din partea cu umplutura spre cealalta parte. Procedati la fel pana se termina clatitele si compozitia de branza si asezati-le pe un platou. Daca puneti zahar, mai puteti adauga stafide, miez de nuca, bucatele de rahat, jeleu, coaja de lamaie sau zahar vanilat, dupa gust.

Sunt mai bune calde, dar se pot consuma si reci, sunt la fel de gustoase. Pofta buna.

Anunțuri

3 Responses to “Clatite cu branza”


  1. 1 Silvia
    Ianuarie 19, 2010 la 13:21

    Doina arata tare apetisant,daja azi cred ca trebuie sa fac si eu.
    Ai la mine pe blog un premi,pe care si eu l-am primit la randul meu de la Medi.Te rog sa-l ridici.

  2. August 31, 2010 la 00:15

    O K.

    Mi-a placut reteta.O sa o fac,dar cu materia prima pe care o am aici,in Brazilia.

    Dupa ce o sa mananc acasta bunatate,daca nu ma va ingrasa,o sa o repet si voi

    aferr si la prietenii mei brazilieni. Multumesc pentru reteta si,

    La revedere cu un pupat, bruno

    • 3 Doina
      August 31, 2010 la 13:20

      Draga Bruno, mi-a mers la suflet comentariul tau. 🙂 Sper sa le placa prietenilor tai brazilieni clatitele cu branza. Te pup si eu, Doina.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,044,555 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: