18
Ian
10

Crușon a la Gatsby

Am citit aceasta reteta pe un forum unde erau mai multe jocuri, printre care si rezolvarea unor enigme. In enigma urmatoare apare o reteta interesanta de crușon. Am incercat-o si mi-a placut. La prima petrecere, crușonul va fi vedeta serii. Va dau mai jos atat reteta cat si enigma. Incercati sa o rezolvati, nu este grea.

MARELE GATSBY A RATAT INTALNIREA CU MOARTEA

Marele Gatsby… toata lumea il cunoaste. Toata lumea il invita la petreceri, prezenta lui era ceva revigorant, improspata atmosfera, toti se strangeau in jurul lui, ii sorbeau cuvintele din gura … Intr-un cuvant, avea un program foarte incarcat. Dar intr-o zi a primit invitatii pentru doua petreceri, care se desfasurau aproape simultan. Una in care tinuta era lejera (sport), alta simandicoasa, tinuta obligatorie smocking… Una cu bufet suedez, alta cu majordomi…
Nu putea lipsi de la niciuna. Erau foarte importante amandoua.
Intai s-a dus la cea cu tinuta lejera. Il intriga. In invitatie scria ca se lanseaza o noua reteta de crușon:

„Daca nu ati baut niciodata pe la petreceri celebrul crușon, nu este timpul pierdut. Va oferim aceasta reteta delicioasa de crușon, cu care va puteti delecta familia si invitatii in serile calduroase de vara. Acest crușon este un cocktail de fructe, plin de vitamine si revigorant care ii va mentine pe musafirii d-voastra in forma.

Ingrediente:
1 portocala
1 mandarina
1 lamaie
2 mere
2 pere
1 conserva compot ananas
1 pahar visine din visinata
0,500 ml sampanie sau vin spumos
1 paharel rom
1 paharel visinata
0,500 ml vin alb

Mod de preparare:
Intr-un bol mare se amesteca sampania, vinul, romul, visinata si sucul de ananas;
Portocala, mandarina si lamaia se spala bine si se taie in felii rotunde, cu tot cu coaja si se pun in bolul cu lichid;
Merele, perele se curata de coaja, se taie cuburi si se pun in bol;
Ananasul din compot se taie bucati si se pune in bol;
Se adauga in bol si visinele din visinata, apoi cuburi de gheata.”

Doar cand a citit „reteta” si nu si-a mai dorit altceva, a vrut sa guste din crușon. A mers la petrecere, s-a simtit foarte bine, a gustat ceva aperitive, a baut un paharel de whisky, nu prea mult – se menaja pentru a doua petrecere -, a intretinut atmosfera… dar crușonul nu mai aparea. In sfarsit a aparut amfitrionul cu bolul cu faimosul crușon. O splendoare. Un parfum extraordinar, aburi de la cuburile de gheata abia puse … Masterpiece.
Dar Marele Gatsby a intrat in panica, intarzia pentru urmatoarea petrecere. A luat imediat un „polonic” de crușon, l-a baut repede, s-a scuzat si a plecat. S-a schimbat, a ajuns la a doua petrecere la fix – doar era un gentleman, a intretinut atmosfera, a mancat si baut, s-a simtit foarte bine.
Cand a ajuns acasa, la „Breaking News” – stirea bomba: toti participantii la prima petrecere au murit otraviti pentru ca au baut crușonul minune. Marele Gatsby nu. De ce?

Anunțuri

0 Responses to “Crușon a la Gatsby”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,109,547 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: