15
Ian
10

Ciorba taraneasca de vacuta cu perisoare



Timp de preparare:
1 ora 45 minute

Ingrediente:
1,2-1,5 kg oase de vita (inclusiv os sita si os cu maduva)
400 g carne tocata de manzat
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
50 g telina
1 cartof
2 cepe
1 ardei gras
1 legatura leustean si patrunjel
1 litru bors sau 1 plic bors magic
3 linguri orez
1 ou
100 g smantana sau iaurt
2 linguri ulei
sare, piper
optional 1 cub/lingurita concentrat vita

Mod de preparare:
Tineti oasele in apa rece cel putin 20 de minute ca sa iasa sangele, mai schimbati apa o data sau de doua ori.

Intre timp curatati, spalati si tocati legumele, cartofii ii taiati in bucati mai mari. Puneti la calit in ulei ceapa, dupa 1 minut adaugati restul legumelor (pastrati 1 morcov intreg si jumatate de ceapa), in afara de cartofi si caliti fara sa le prajiti, eventual picurati putina apa in tigaie si  adaugati concentratul.

Puneti la fiert oasele in 4 litri de apa rece cu putina sare, cand clocoteste luati spuma si adaugati jumatate de morcov. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac.  Dupa jumatate de ora adaugati legumele calite in tigaie si cartofii. Lasati sa mai fiarba inca 30 minute.

Intre timp preparati perisoarele: puneti intr-un castronel carnea tocata, jumatate de ceapa tocata foarte fin si jumatate de morcov dat pe razatoare. Adaugati oul intreg, orez,  sare, piper si omogenizati bine compozitia. Pe un fund de lemn ud asezati perisoarele, nu prea mari, pe care le formati cu mainile ude.

Puneti la clocotit borsul  (1 litru de apa in care adaugati cand clocoteste borsul magic) si adaugati-l peste ciorba. Dati focul foarte mic, trageti putin oala de pe flacara si adaugati cu mare grija perisoare, una cate una. Se vor lasa la fundul oalei; puneti din nou oala pe flacara si fierbeti foarte incet sa nu clocoteasca pana ce perisoarele se ridica la suprafata, cam 20 minute.

Adaugati verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera smantana, omogenizati-o cu putina zeama de la ciorba (cine vrea poate adauga si un galbenus), adaugati ciorba si cateva perisoare.

Puneti in farfurii cate 2-3 perisoare, ciorba iar cine doreste o mai poate acri in farfurie cu otet. Se serveste cu ardei iuti proaspeti sau in otet.

Pofta buna.

Anunțuri

2 Responses to “Ciorba taraneasca de vacuta cu perisoare”


  1. Ianuarie 15, 2010 la 11:24

    Ooooooooooooo,draga Doina daca ai stii ca ma gandeam si eu cu mare pofta la o astfel de ciorbica……………….pot veni si eu la tine la masa ca mi-ai facut o si mai mare pofta cand am vazut-o pe a ta?

  2. 2 Doina
    Ianuarie 15, 2010 la 14:05

    Cu cea mai mare placere. 😀
    Iti ofer privilegiul bucatarului: delectarea suprema este maduva fierbinte intinsa pe paine si presarata cu sare.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,044,555 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: