07
Ian
10

Ciorba de ciuperci pleurotus 2

Este o ciorba fara carne, cu un gust special, aproape ca n-o poti deosebi de ciorba de burta. Difera de cealalta reteta de ciorba de pleurotus pentru ca nu are oase sau carne, nici smantana si o acrim cu zeama de lamaie sau otet si o putem drege cu un galbenus.

Timp de preparare:
45 minute

Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus
1 ceapa, 4 ardei Kapia de culori diferite
2 morcovi, 1 patrunjel sau pastarnac
1-2 cartofi
1 legatura leustean si patrunjel, 1 mana de spanac (optional)
1 lamaie, 1 galbenus de ou
250 ml bulion, 4-5 linguri ulei
2 lingurite zahar, sare, piper
optional 2 catei de usturoi

Mod de preparare: Spalati ciupercile si lasati-le stea in apa rece. Curatati si spalati legumele si zarzavaturile, apoi tocati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei intr-o oala mai mare. Adaugati morcovii taiati felii subtiri, albitura cubulete mici, cartofii taiati in patru, ardeii grasi taiati marunt si spanacul taiat nu prea marunt.

Amestecati cu o lingura de lemn si lasati la calit cateva minute, apoi adaugati 4 litri de apa clocotita,bulionul, zaharul si sare dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.  Intre timp clatiti bine ciupercile, scurgeti apa si tocati-le fasii foarte subtiri ca la ciorba de burta. (vezi video)

Adaugati in ciorba ciupercile si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca 20 minute. Dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera galbenusul si amestecati-l cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust, incorporati apoi si un polonic de ciorba fierbinte pana se omogenizeaza. Adaugati restul de ciorba, piper macinat dupa gust, leustean si patrunjel tocat.

O mai puteti acri in farfurie si o puteti consuma cu ardei iuti proaspeti sau murati. Cine doreste, o poate consuma cu usturoi ras. Noi am mancat-o fara usturoi.

Pofta buna.

Anunțuri

1 Response to “Ciorba de ciuperci pleurotus 2”


  1. 1 Barbu
    Iulie 20, 2011 la 16:21

    Am testat ciorba astazi, a fost grozava !


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,939 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: