05
Ian
10

Piersicute

Timp de preparare:
4-5 ore

Ingrediente:
3 oua intregi
3 galbenusuri
600 g zahar
250 ml ulei
750 g faina
2 lingurite otet sau zeama de lamaie
1 plic zahar vanilat
2 plicuri praf de copt
70 ml lichid pentru crema (cafea, lapte sau compot)
200 g unt sau margarina
3-4 linguri cacao (sau 1 plic de crema instant pentru prajituri, de rom, ciocolata, caramel, cacao)
100 ml compot sau suc de visine, zmeura (rosu)
100 ml suc de lamaie, compot de pere, gutui (galben)
100 ml cafea sau ness (maro)
daca doriti si verde 100 ml zeama de spanac crud mixat sau un colorant alimentar
cateva frunzulite verzi pentru decor

Mod de preparare:
Preparati aluatul astfel: puneti intr-un vas mai mare o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile si amestecati cu un tel sub forma de para, ca la maioneza, cu 3/4 cana de ulei (200 ml), adaugati zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otetul, apoi incorporati cam 650-700 g faina pana obtineti un aluat mai vartos. Presarati masa cu faina cernuta si rasturnati aluatul, apoi framantati-l putin pana se desprinde de pe maini si nu se mai lipeste de masa. Impartiti aluatul in 5-6 parti, formati cate un sul de 1,5 cm diametru, pe care il taiati bucati de 14-15 mm lungime pe care le rotunjiti in podul palmei sub forma de bilute (vezi video).

Puneti bilutele la copt in tava unsa si tapetata cu faina, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele (vor creste) si lasati-le la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10-12 minute, pana se umfla si devin aurii. In timp ce se coace o tava, puteti sa umpleti cu bilute o alta tava (va pot ajuta si copiii sau sotii sa faceti bilute, va fi o distractie in familie). Scoateti bilutele, care se turtesc la copt si formeaza jumatatile de piersicute si rasturnati-le intr-un lighean mai mare ca sa se raceasca. Procedati la fel pana terminati de copt tot aluatul. Vor iesi cam 200 de jumatati de piersicute.

Cu un cutitas scobiti jumatatile de piersicute lasand o margine de 3-4 mm grosime. Aveti mare grija sa scobiti usor sa nu le faramati, sunt ca niste biscuiti fragezi. Daca se sfarama vreuna, o lasati pentru umplutura. Pot fi scobite si a doua zi sau peste o saptamana. Le scobiti cand aveti timp si chef, chiar si cand va uitati le televizor.🙂

Preparati crema: amestecati tot ce a ramas de la scobit cu untul sau margarina, lichidul, cacao sau crema instant pana obtineti o crema omogena. Cine doreste poate sa adauge nuci macinate, stafide, cocos, cubulete de rahat. Puteti sa o faceti mereu altfel, depinde de gustul si imaginatia dumneavoastra.

Umpleti jumatatile cu crema, apoi lipiti-le doua cate doua, dupa dimensiuni si curatati surplusul de crema. Dupa ce le-ati format pe toate incepeti sa le „vopsiti”. Pregatiti o tava in care puneti zahar si cateva castronele cu lichide colorate (rosu, galben, maro, verde, etc.). Inmuiati pe rand piersicutele in doua-trei culori, apoi tavaliti-le prin zahar si puneti-le pe platouri sau tavi mai intinse la uscat.

Intoarceti-le din cand in cand, ca sa se intareasca bine pe toate partile. La mijloc vor fragede si moi si doua saptamani. Ca sa uimiti asistenta, le puteti decora cu frunzulite de menta, busuioc, vasc … Eu am folosit frunzulitele de la mandarine.😀


4 Responses to “Piersicute”


  1. Ianuarie 5, 2010 la 15:08

    foarte bune piersicutele, vezi ca vin sa-ti fur si eu vreo doua!

  2. 2 mariana scarlat
    Ianuarie 6, 2010 la 10:35

    Doiniţa, eu am şi forme, dar am făcut o singură dată acum mulţi, mulţi ani!
    Acum mai întărâtat şi o să încerc si eu, cu mai puţină cocă, să nu ameţesc cumva.

  3. 3 lacutara
    Ianuarie 6, 2010 la 11:30

    arata grozav!eu le pun coditedin pomisor viu setaiedin creanga cite doua frunzulitemereu de la baza si arata foarte bine

  4. Februarie 2, 2010 la 02:19

    sunt spectaculoase piersicutele tale


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: