05
Ian
10

Muschi la tava cu legume

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute

Ingrediente:
1,2-1,5 kg muschi de porc (3-4 muschiuleti)
2 morcovi mari (carote)
2 cartofi mari
250 g sunca sau costita
50 g telina
1/2 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni
1 legatura marar, patrunjel
optional cateva ciuperci champignon
zeama de la 1/2 lamaie, 1 capatana usturoi
2 lingurite boia, 1 lingurita piper, 1 lingurita cimbru, 4-5 foi de dafin
5 linguri ulei
sare dupa gust

Mod de preparare: Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot, pana jos). Condimentati carnea cu piper, cimbru, paprika, boia, sare si puneti-o intr-o tava mai lunga si adanca. Asezati in crestaturi cate o fasie de ardei gras rosu si bucati de usturoi si acoperiti carnea cu felii de costita.
Curatati legumele, spalati-le, taiati-le in felii mai grosute (aproximativ 15 mm) si asezati-le alternativ langa carne. Turnati in tava apa pana ajunge la nivelul carnii, uleiul, zeama de lamaie si condimentati cu cimbru, sare, piper, boia. Puneti deasupra ciupercile, felii de peperoni, restul de usturoi taiat feliute, verdeata, ardei gras, foile de dafin, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc mediu pentru o ora.

Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, gustati zeama si mai condimentati, daca mai trebuie si introduceti din nou tava in cuptor pentru inca 30 minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

Scoateti pe un platou, cu ajutorul unei spatule, cate un muschiulet intreg, legumele asa cum au fost asezate in tava si garnisiti cu muraturi (castraveti, gogosari), felii de rosii, verdeata. Turnati in platou si sos din tava.

Asezati pe farfurii cate doua trei felii de muschiulet, cateva felii de legume, ciupercute, fasii de castraveciori, verdeata, 2-3 linguri de sos din tava, eventual decorati si cu cate o felie de lamaie. Puteti pune pe masa o sosiera cu sos din tava, in care puteti adauga putin otet sau usturoi, dupa gust.

Pofta buna.

Anunțuri

1 Response to “Muschi la tava cu legume”


  1. Ianuarie 5, 2010 la 13:11

    La multi ani si An nou cu bucurie,sanatate si tot ce va doriti!

    Arata tare,tare bine si gustos!Si eu azi am facut la cuptor(inainte marinati)muschi de porc si cu costite!acu sint la racit!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,108,788 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2010
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: